Izvor: Alo/Svet arhiva vesti 28.03.2017

Ameri odobrili ulazak Crne Gore u NATO

Alo 28.03.2017
Američki Senat je danas velikom većinom glasao da se odobri ulazak Crne Gore u NATO. Nakon ovog glasanja u Senatu, to pitanje će biti prosledjenoj Beloj kući kako bi predsednik Donald Tramp potpisao odluku, javio je Rojters.… »

Erdogan špijunira Gulena u Nemačkoj?

Alo 28.03.2017
Nemačko savezno tužilaštvo otvorilo je istragu protiv nepoznatog lica kao odgovor na sumnje da su predstavnici Turske u Nemačkoj špijunirali pristalice propovednika Fetulaha Gulena, rekla je danas portparolka tužilaštva. "Uspeh naše istrage… »

Tramp ukinuo Obamine mere o klimatskim promenama

Alo 28.03.2017
Američki predsednik Donald Tramp potpisao je danas izvršnu uredbu kojom se poništava niz propisa o borbi protiv klimatskih promena, iz vremena bivšeg predsednika Baraka Obame. "Moja administracija stavlja tačku na rat za ugalj", rekao je Tramp uoči… »

Škotski parlament glasao za novi referendum

Alo 28.03.2017
Regionalni parlament Škotske dozvolio je danas premijerki Nikoli Sterdžon da od Londona zvanično zatraži organizovanje novog referenduma o nezavisnosti Škotske. Parlament je sa 69 glasova za i 59 protiv dao zeleno svetlo škotskoj premijerki da od… »

Pronađena tela nestalih članova ekspedicije

Alo 28.03.2017
Meštani jednog sela u centralnom delu Demokratske Republike Kongo pronašli su posmrtne ostatke dvoje istraživača UN koji su se vodili kao nestali, saopšeno je iz Vlade. Državljanin SAD Majkl Šarp i Šveđanka Zaida Katalan, nestali početkom marta… »

Nigerijski sud tvrdi da je koka-kola otrovna!

Alo 28.03.2017
Stanovnici Nigerije bojkotuju napitke kompanije "Koka-kola", pošto je sud u Lagosu presudio da bi mogli da budu "otrovni", preneli su danas lokalni mediji. U odluci suda navedeno je da visoki nivo benzojeve kiseline i aditiva u popularnim gaziranim… »

Severnom Irskom će se vladati iz Londona?

Alo 28.03.2017
Britanija će razmotriti sve opcije za Severnu Irsku, uključujući i direktnu vladavinu iz Londona, ukoliko severnoirski političari ne uspeju da formiraju regionalnu vlast u naredne tri nedelje, saopštio je britanski ministar za tu provinciju. Politika… »

"Dala sam sinu ulje da mu olakšam odlazak, a sada je živ" (VIDEO)

Alo 28.03.2017
Kali Blekvel ispričala je kako je preduzela drastične mere da spasi život teško bolesnom sinu koji je oboleo od leukemije. Nakon četiri godine borbe već su izgubili nadu... Kali Blekvel (37) iz Velike Britanije spavala je u bolnici svega nekoliko… »

Od gladi umire 16 miliona ljudi!

Alo 28.03.2017
Najveća svetska humanitarna kriza u poslednjih 70 godina mogla bi da dovede do smrti 16 miliona ljudi od gladi u narednih nekoliko meseci. Ukoliko, pritom, američki kongres odobri ukidanje humanitarnog budžeta, posledice bi mogle da budu dalekosežne… »

Umro dečak koji je želeo da ga sahrane uz majku

Alo 28.03.2017
Filip je znao da će da umre, a njegova poslednja želja bila je da ga sahrane uz majku kako bi ga čuvala. Umro je u londonskoj bolnici u kojoj je provodio poslednje dane. Filip Kvansi (7) čija je poslednja želja bila da bude sahranjen uz majku… »