Izvor: Auto blog arhiva vesti 28.03.2017

Grand Motors od početka sajma prodao više od 130 automobila

Auto blog 28.03.2017
Svoj nastup na 53. Međunarodnom sajmu automobila u Beogradu, koji traje do 2. aprila, Grand Motors ocenjuje više nego uspešnim: kupci su već preuzeli predračune za više od 130 automobila tri brenda koje uvozi, prodaje i servsira ova kompanija. „Od… »

BASF analizirao trendove boja u evropskoj automobilskoj industriji

Auto blog 28.03.2017
Sektor Premaza kompanije BASF, lider u razvoju automobilskih OEM premaza na evropskom tržištu, predstavio je novi „Izveštaj kompanije BASF za automobilske OEM premaze za tržište Evrope”. Izveštaj daje detaljan uvid u boje koje se koriste za… »

Čačanski Autoprevoz prvi kupac Volvo hibridnih autobusa na zapadnom Balkanu

Auto blog 28.03.2017
Od početka aprila u sistem gradskog prevoza u Čačku biće uključeno 10 Volvo gradskih autobusa s hibridnim pogonom, koji je za te potrebe kupio renomirana prevoznik Autoprevoz doo. Čačak će biti prvi grad u Srbiji i na zapadnom Balkanu u kojem se… »

Najava a možda i špekulacija: BMW priprema luksuzni pick-up

Auto blog 28.03.2017
Tržišni fokus automobilske industrije je poslednjih nekoliko godina potpuno usmeren na SUV. U ovoj klasi se danas između ostalih ogledaju i oni koji to nisu mogli ni da zamisle poput jednog Bentlay ili Alfa Romea. Međutim, priča se širi i na SUV… »

Vesnić vozi evropske runde TCR Internacionalne serije i TCR Trofej Evropa

Auto blog 28.03.2017
Slavni srpski automobilista Milovan Mikica Vesnić planira da ove sezone izveze pet evropskih takmičarskih vikenda TCR Internacionalne serije i da se na kraju sezone na autodromu Adrija bori za TCR Trofej Evropa. Opisani program uključuje startove na… »

Ford ulaže 1,2 milijarde dolara u tri fabrike u Mičigenu

Auto blog 28.03.2017
Kako prenosi Tanjug, kompanija Ford Motor uložiće 1,2 milijarde dolara u tri fabrike u Mičigenu, kako bi utrla put za obnovu proizvodnje pikapa Rendžer i SUV vozila Bronko. Za to su dobili i pohvale od predsednika Donalda Trampa, izveštava agencija… »

Mercedes-AMG C63 R je na putu

Auto blog 28.03.2017
Mercedes-Benz će za dve godine osvežiti C klasu, a tada će premijeru imati i nova sportska verzija. Kupcima će biti dostupan Mercedes-AMG C63 R. Na tržištu će biti direktan konkurent BMW-u M4 GTS, a razvijaće oko 600KS koje će inženjeri izvući… »

Povratak Volge

Auto blog 28.03.2017
Grupa GAZ mogla bi da ponovo počne proizvodnju automobila marke „Volga“, ali u novom obliku, rekao je u intervjuu za list „Vedomosti“ šef saveta direktora i suvlasnik kompanije „Ruske mašine“ Zigfrid Volf. „Po mom mišljenju, ’Volga‘… »

Špijunske fotografije: nova Putinova limuzina

Auto blog 28.03.2017
Tokom zimskog testiranja u Švedskoj snimljen je neobičan model automobila, za koji se prvobitno smatralo da je reč o kineskoj kopiji Bentleya ili Rolls Roycea. Međutim, ispostavilo se da je reč ni više ni manje nego o budućoj limuzini ruskog… »

Ništa od modela Audi Sport Quattro

Auto blog 28.03.2017
Audi je i zvanično potvrdio da neće ponuditi proizvodnu verziju modela Sport Quattro. Model je prvo najavljen kao koncept oko modela RS5 i predstavljen je 2010. godine. Zatim je 2013. predstavljena unapređena hibridna verzija koju je pokretao 4.0 V8… »