Izvor: B92/Svet arhiva vesti 28.03.2017

Žestoki sukobi Kineza s policijom u Parizu / VIDEO

B92 28.03.2017
Pariz -- Više stotina ljudi, većinom pripadnika kineske zajednice, protestovalo je u Parizu u znak protesta zbog smrti 56-godišnjeg Šaojo Liua. Liu je ubijen u nedelju prilikom policijske intervencije koja je krenula po zlu, javljaju francuski mediji… »

Kern: Snažna Austrija samo u jakoj Evropi

B92 28.03.2017
Beč -- Snažna Austrija može postojati samo ako postoji jaka Evropa, poručio je austrijski kancelar Kristijan Kern. Kern je sinoć, na skupu povodom 60-te godišnjice EU u Predstavništvu Evropske komisije u Beču, rekao da svi izazovi, bilo to… »

RT: Britanski avioni u Rumuniji, NATO "opkoljava Rusiju"

B92 28.03.2017
Avioni britanske kraljevske avijacije će u maju ove godine biti premešteni u Rumuniju u okviru NATO akcije militarizacije istočne Evrope, piše Raša tudej. Kako se navodi, četiri aviona tipa "tajfun" će biti prebačeni u vazdušnu bazu "Mihail… »

Tramp sprema vilu na Floridi da ugosti Đinpinga

B92 28.03.2017
Predsednik SAD Donald Tramp sastaće se sa predsednikom Kine Sijem Đinpingom 6. i 7. aprila u svojoj vili na Floridi. To je saopštio izvor upoznat sa organizacijom sastanka, prenosi Rojters. To će biti prvi sastanak lice u lice otkada je Tramp došao… »

Tereza je potpisala: "Ujedinite se, krećemo na putovanje"

B92 28.03.2017
Britanska premijerka Tereza Mej potpisala je zvanično pismo koje će u sredz biti predato Briselu. Tim pismom će Velika Britanija zvanično otpočeti pregovore o Bregzitu, pokazuje slika objavlljena iz njene kancelarije. Na slici koju je objavio Dauning… »

Uspeh miljenice Angele Merkel i ''davljenje'' Šulca

B92 28.03.2017
Berlin -- Prvo se govorilo da kancelarski kandidat Socijaldemokratske partije (SPD) Martin Šulc zna da ''po vodi hoda'', a onda je on ''upao'' u reku Sar. Tako analitičari u Nemačkoj komentarišu pokrajinske izbore u Saru, gde su demohrišćani… »