Izvor: Beta/Ekonomija arhiva vesti 28.03.2017

Rusija u Srbiji pravi centar za remont helikoptera?

Beta 28.03.2017
Ministar odbrane Zoran Djordjević izjavio je danas da je briga o bezbednosti gradjana kroz jačanje operativne sposobnosti Vojske Srbije uskladjena s rastom  ekonomije i poboljšanjem materijalnog položaja gradjana. "Nama je interes da vojska bude… »

Avion Er Srbije dobio ime Goran Bregović

Beta 28.03.2017
Nacionalna aviokompanija Er Srbija danas je na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu predstavila avion "erbas A319" kome je dala ime po poznatom muzičaru Goranu Bregoviću u okviru programa "Žive legende". Bregović će tako postati peti istaknuti… »

Počeo generalni štrajk u Goši

Beta 28.03.2017
Radnici Fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke od danas su u generalnom štrajku jer poslodavac ne ispunjava obaveze prema njima. Ta fabrika u vlasništvu slovačke firme ŽOS je više godina u teškom stanju, a i zapošljava oko 360 radnika… »

Naplatna rampa u Vrčinu biće završena sredinom aprila

Beta 28.03.2017
Ministarka gradjevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će naplatna stanica Vrčin na autoputu Beograd Niš biti završena u aprilu i da će propusna moć biti veća za 30 odsto. Mihajović je tokom obilaska radova na toj stanici… »

Evro sutra 123,95 dinara, NBS prodala 15 miliona evra

Beta 28.03.2017
Zvanični srednji kurs u sredu biće 123,9518 dinara za evro što je neznatna promena u odnosu na današnji kurs, a Narodna banka Srbije (NBS) je prodala 15 miliona evra da bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa. Evro je danas koštao 123,9949… »

Dijamant i Frikom beleže rast prodaje i proizvodnje

Beta 28.03.2017
Poslovanje kompanija "Dijamant" i "Frikom", koje su deo hrvatskog koncerna "Agrokor" stabilno je u potpunosti, a prema rečima njihovih direktora Tea Vujčića i Gojka Djošića, obe kompanije od početka godine beleže rast proizvodnje i prodaje… »

Mihajlović: Fotografija rupe na autoputu Ljig - Preljina je lažna

Beta 28.03.2017
Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je fotografija navodne rupe na autoputu Ljig – Preljina, koja se pojavila na društvenim mrežama lažna i da je to slika puta u Madjarskoj iz 2010… »

Amerikan erlajns kupio akcije najvećeg kineskog avioprevoznika

Beta 28.03.2017
Kompanija Amerikan erlajns (American Airlines) kupila je deo akcija avioprevoznika Čajna sadern erlajns (China Southern Airlines), najveće državne aviokompanije u Kini, za 200 miliona dolara. Kineska kompanija je danas saopštila da je Amerikan erlajns… »

Milovanović: Očekujemo da država zaštiti svoj interes i kapital u Energoprojektu

Beta 28.03.2017
Generalni direktor beogradskog Energoprojekta Vladimir Milovanović izjavio je danas da očekuje da država kao pojedinačno najveći akcionar zaštiti svoj interes i kapital u tom preduzeću jer ako to ne učini on će biti obezvredjen. "Naše sumnje da… »

Najveća ruska banka Sberbank povlači se iz Ukrajine

Beta 28.03.2017
Najveća banka u Rusiji, Sberbank, saopštila je danas da prodaje svoju filijalu u Ukrajini zbog sankcija ukrajinskih vlasti. Bankarski gigant pod kontrolom ruske države naveo je da je potpisao ugovor o prodaji sa konzorcijumom investitora u kojem se… »