Izvor: BK TV/Politika arhiva vesti 28.03.2017

Petronijević za BKTVNews: Dodatna pitanja suda u Kolmaru ulivaju nadu da će Haradinaj biti izručen Srbiji

BK TV 28.03.2017
"Jedan od uslova za izručenje Haradinaja jeste da zaprećena kazna za to krivično delo u Srbiji nije veća od kazne zemlje iz koje se traži ekstradicija", objašnjava beogradski advokat Goran Petronijević za BKTVNews. Ministarstvo odbrane Srbije… »

Vučić presekao: Ne idem na Kosovo, Priština pravi cirkus!

BK TV 28.03.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće sutra otputivati na Kosovo i Metohiju, jer ne prihvata ucenjivanja iz Prištine. "Ne dolazi u obzir takva vrsta pritiska i cirkus kakav je pravila Priština", rekao je Vučić gostujući u emisiji… »

"Kosovo ima bezrezervnu podršku SAD-a!"

BK TV 28.03.2017
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Hojt Brajan Ji izjavio je u Prištini da "Kosovo ima bezrezervnu podršku SAD", prenosi kosovski javni servis RTK na svom portalu. Brajan Ji se u Prištini u okviru… »

Vučić: "Ovde agresivna manjina maltretira pristojnu većinu"

BK TV 28.03.2017
Ponosan je, kaže, što je vodio najčistiju kampanju, što se nijedan ozbiljan incident nije dogodio tokom kampanje, za razliku od vremena kada su neki drugi bili na vlasti. "Ovde agresivna manjina maltretira pristojnu većinu", rekao je Vučić… »

SNS: Opozicioni kandidati pripremaju teren za destabilizaciju zemlje

BK TV 28.03.2017
Vladimir Orlić, funkcioner SNS izjavio je danas da se pričom o navodnoj krađi na KiM priprema teren za "destabilizaciju zemlje". Kako je naveo reč je o pokušaju opozicionih kandidata da "izbore dobiju na ulici", jer ne mogu na demokratski način… »

"Kad ucenjujete Vučića, ucenjujete pogrešnog čoveka!"

BK TV 28.03.2017
Predizborni skup u Leposaviću svakako će biti održan, a Aleksandar Vučić će u toku dana saopštiti javnosti kakav je njegov konačan stav o tom pitanju i da li će sutra ići na Kosovo i Metohiju, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i… »

Skandal: Hodžaj "dozvolio" Vučiću da poseti Kosovo?

BK TV 28.03.2017
Kosova Enver Hodžaj, ministar inostranih poslova Kosova izjavio je danas da je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću dozvoljena poseta Kosovu. Na konferenciji za medije sa ministrom inostranih poslova Luksemburga, Hodžaj je rekao da je "posle mnogo… »

Kladionice rekle svoje: Aleksandar Vučić ubedljivo pobeđuje u prvom krugu

BK TV 28.03.2017
Najnovija procena kladionica pokazuje da bi ubedljivu pobedu u prvom krugu odneo Aleksandar Vučić sa osvojenih 52,5 odsto glasova. To pokazuje najnovija procena kladionica, prema njihovim prognozama drugo mesto zauzeće kandidat Saša Janković sa 14,1… »

Žvrljajte do mile volje, birački listić neće biti proglašen nevažećim

BK TV 28.03.2017
Ižvrljani listić neće biti proglašen nevažećim ukoliko je na njemu jasno zaokruženo ili podvučeno ime kandidata. "Sve to može da se radi, ali ako se na glasačkom listiću opredeli za jednog od kandidata. Ono što usput birač uradi jeste… »

"Pokušaću da ubedim Srbe da glasaju za vojsku"

BK TV 28.03.2017
Radiću na tome da ubedim Srbe da glasaju za formiranje kosovske vojske, izjavio je kosovski predsednik Hašim Tači. On je rekao da će Srbe ubediti uprkos nalozima koje dobijaju iz Beograda da to ne učine, prenosi danas prištinski kanal Tribuna… »