Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 28.03.2017

"Pritisci i cirkus Prištine ne dolaze u obzir": Vučić: Ne idem na Kosovo i Metohiju

Blic 28.03.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće sutra otputovati na Kosovo i Metohiju, jer ne prihvata ucenjivanja iz Prištine. - Ne dolazi u obzir takva vrsta pritiska i cirkus kakav je pravila Prišština - rekao je Vučić gostujući u emisiji… »

Radulović: Izbori su referendum protiv Vučića

Blic 28.03.2017
Lider pokreta Dosta je bilo i kandidat za predsednika Srbije Saša Radulović izjavio je danas da je apatija najveći problem u Srbiji protiv koga se treba boriti i da treba "naterati građane da izađu na predstojeće izbore koji predstavljaju referendum… »

Šešelj delio svoje knjige građanima u Knez Mihailovoj

Blic 28.03.2017
Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj danas je, u okviru predizborne kampanje, potpisivao i delio svoje knjige građanima u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu. U isto vreme, u svim većim gradovima u Srbiji organizovano je… »

Nikolić putuje u Kinu, postaće počasni građanin Pekinga

Blic 28.03.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće u četvrtak i petak, 30. i 31. marta, u zvaničnoj poseti Kini, gde će se sastati sa kineskim kolegom, kao najvišim zvaničnicima, a biće i proglašen za počasnog građanina grada Pekinga. Tokom posete… »

Pravni tim Saše Jankovića: U javnim preduzećima traže da se glasa za Vučića

Blic 28.03.2017
Pravni tim predsedničkog kandidata Saše Jankovića saopštio je danas da im se svakodnevno javlja po nekoliko desetina zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama koji tvrde da ih rukovodioci prisiljavaju da se obavežu da će glasati za Aleksandra… »

Tači: Pokuššaću da ubedim Srbe da glasaju za vojsku, uprkos Beogradu

Blic 28.03.2017
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas da će raditi na tome da ubedi Srbe da glasaju za formiranje kosovske vojske uprkos nalozima koje, kako tvrdi, dobijaju iz Beograda da to ne učine, prenosi danas prištinski kanal Tribuna. - Kosovskim… »

Čanak: Vučić sigurno ne može da računa na naš glas u drugom krugu

Blic 28.03.2017
Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je da ne bi bilo dobro za Srbiju da pobedi kandidat vladajućih partija Aleksandar Vučić i pozvao građane da u što većem broju izađu na izbore 2. aprila. Kako se navodi… »

Vučić: Kod mene žene vode glavnu reč

Blic 28.03.2017
Predsednik SNS i predsednički kandidat Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa građankama u sportskom centru "Šumice" i izrazio uverenje da u budućnosti biti još veći broj marljivih žena u vlasti. - Žene mnogo bolje od muškaraca razumeju… »

Jeremić: Ispraviti nepravdu prema ratnim veteranima

Blic 28.03.2017
Predsednički kandidat Vuk Jeremić razgovarao je danas sa predstavnicima Pokreta veterana Srbije. Jeremić je naglasio da je populacija veterana i ratnih vojnih invalida u normalnim zemljama na svaki način povlašćena i da tako mora biti i u Srbiji. -… »

Novine u srpskom obrazovanju: Školuju se da bi održavali migove i helikoptere

Blic 28.03.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministar odbrane Zoran Đorđević potpisali su danas Sporazum o saradnji dva ministarstva u procesu uvođenja dualnog obrazovanja u obrazovni sistem za potrebe Vojske Srbije, a kojim se… »