Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 28.03.2017

Tramp ukinuo Obamine mere u borbi protiv klimatskih promena

Blic 28.03.2017
Američki predsednik Donald Tramp potpisao je izvršnu uredbu kojom se poništava niz propisa o borbi protiv klimatskih promena, iz vremena bivšeg predsednika Baraka Obame. "Moja administracija stavlja tačku na rat za ugalj", rekao je Tramp uoči… »

Slučaj "faktura za angelu": Zašto je Donald Tramp proglašen sramotom amerike

Blic 28.03.2017
Donald Tramp proglašen je "najvećom međunarodnom i američkom sramotom" nakon što je uručio fakturu za dugovanje troškova obrane Angeli Merkel, piše "Independent". Merkel je fakturu dobila tokom posete Beloj Kući, a jedan neimenovani nemački… »

Najsmrtonosniji serijski ubica: Ruski "vukodlak" optužen za 60 ubistava

Blic 28.03.2017
Ruski istražni biro optužio je bivšeg policajca Mihaila Popkova za još 60 ubistava. Popkov se već nalazi na odsluženju doživotne kazne za zbog masovnih ubistava koje je počinio. - Prema istražiteljima u periodu od 20 godina Popkov je počinio 84… »

Saradnici Navaljnog dobili zatvorske i novčane kazne

Blic 28.03.2017
Saradnici ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, uhapšeni kad i on za vreme protesta širom Rusije u nedelju, osuđeni su danas na kratke zatvorske kazne ili na novčane kazne. Kako je saopštio Fonda za borbu protiv korupcije (FBK), 13 članova te… »

Mađarska rigorozna: Migranti će biti zatvarani u kontejnere duž granice sa Srbijom

Blic 28.03.2017
Mađarska je saopštila da je spremna da od danas počne sa zatvaranjem tražilaca azila u kampove na svojoj južnoj granici sa Srbijom, nakon što je ovog meseca usvojila zakon o tome koji je izazvao kritike grupa za zaštitu ljudskih prava i UN. Od… »

Lavrov: Rusija nema teritorijalnih pretenzija prema susedima

Blic 28.03.2017
Rusija je mirnodopska država i nema teritorijalne pretenzije prema susedima, izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov. - Zainteresovani smo da nas okružuju napredne zemlje, zemlje sa kojima bismo uspostavljali partnerske odnose u… »

Padaju krovovi: Ciklon Debi stigao do Australije, povređena jedna osoba

Blic 28.03.2017
Snažan ciklon Debi prošao je severnu australijsku obalu i napravio izvesnu materijalnu štetu, a povredjen je jedan muškarac, na koga se srušio zid kuće. On je prebačen u bolnicu, ali nije poznato u kakvom se stanju nalazi, prenose agencije. Kako se… »

Kraj drame ispred Bele kuće: Uhapšen muškarac koji je tvrdio da ima bombu

Blic 28.03.2017
Američka tajna služba objavila je na svom Tviter nalogu da je sumnjivi paket pronađen ispred Bele kuće istražen i da više nema opasnosti. Zvaničnik tajne službe izjavio je ranije da je razlog zatvaranja Bele kuće čovek koji je prišao imanju i… »

Beč: Primili smo dovoljno migranata, EU da nas poštedi novih

Blic 28.03.2017
Austrija će zatražiti od EU da bude izuzeta od obaveze da, u skladu sa evropskim sistemom premeštanja izbeglica, primi još tražilaca azila, najavio je danas austrijski kancelar Kristijan Kern, istakavši da je njegova zemlja već pošteno preuzela… »

Završena rasprava, Crna Gora na ivici da uđe u NATO, jedan američki senator i dalje protiv

Blic 28.03.2017
Američki Senat podržao je proceduralnu meru kojom je okončana rasprava i omogućeno da se senatori krajem nedelje izjasne o Protokolu o prijemu Crne Gore u NATO. Za okončanje rasprave glasalo je 97 senatora, dok su protiv bili senator iz Kentakija… »