Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 28.03.2017

Donald Tramp dao račun Angeli Merkel

Danas 27.03.2017
Američki predsednik Donald Tramp uručio je nemačkoj kancelarki Angeli Merkel račun od 374 milijarde dolara, iznos koji smatra da je Nemačka dužna da uplati NATO, piše britanski Sandej tajms. List citira neimenovanog nemačkog ministra i tvrdi tda… »

Aleksej Navaljni: Ponovo iza rešetaka

Danas 28.03.2017
Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni osuđen je na 15 dana zatvora zbog odbijanja da izvrši naređenja policije na demonstracijama čiji su učesnici u nedelju u Moskvi i drugim ruskim gradovima protestovali zbog korupcije i zatražili ostavku… »

Crna Gora korak bliža NATO

Danas 28.03.2017
Crna Gora je preskočila važnu prepreku na putu do punopravnog članstva u NATO, pošto je američki senat podržao u ponedeljak proceduralnu meru kojom je ograničena rasprava i omogućeno da se senatori izjasne o Protokolu o prijemu Crne Gore u NATO… »

HRW: Mađarska da promeni pravac

Danas 28.03.2017
Evropski komesar za migracije Dimitris Avramopulos trebalo bi da natera mađarske vlasti da promene pravac i poštuju standarde Evropske unije, uključujući pravo na azil i zaštitu ljudskih prava, umesto da primenjuju zakon kojim se omogućava… »

Kako je 39. predsednik SAD hvalio jugoslovenskog maršala

Danas 28.03.2017
* Karter: Tito, čovek večne mladosti * "Želeo bih da nazdravim velikom i hrabrom lideru, predsedniku Titu, i nezavisnoj i ponosnoj zemlji koju vodi, Jugoslaviji." Nezavisnost i ponos danas su gotovo zabranjene reči. Predsednik Tito je veoma hrabar… »

AL Džazira: Dokumentarac o Todoriću

Danas 28.03.2017
TV mreža AL Džazira Blkans otkupila je prava za emitovanje dokumentarnog filma "Gazda – Ovo nije priča o Ivici Todoriću", koji će danas prikazati. "Ivica Todorić je pobednik procesa privatizacije i tranzicije na Balkanu. Njegova kompanija Agrokor… »

Lažne vesti i alternativne činjenice u medijima

Danas 28.03.2017
Tema ovogodišnje 17. Konferencije komunikacijskih i medijskih eksperata Evrope, European Communicatoin Conventsion, koja se održala u Minhenu od 23. do 25. marta, imala je temu Lažnih vesti i alternativnih činjenica u medijima i javnosti. Eksperti i… »

Bregzit izmešta orkestar EU

Danas 28.03.2017
Najnovija žrtva Bregzita je Barokni orkestar Evropske unije koji mora da se seli iz Oksforda u Antverpen, javio je AP. Barokni orkestar Evropske unije je osnovan pre 32 godine kao kulturni ambasador EU i u njemu se svake godine okupi 20 novih mladih… »

Napadač iz Londona nije bio povezan sa Islamskom državom

Danas 27.03.2017
Britanska policija je objavila kako nije pronašla dokaze da je Kalid Masud, izvršitelj prošlonedeljnog napada na britanski parlament u kojem je poginulo četvoro ljudi, bio povezan s Islamskom državom ili Al Kaidom, da je očito bio zainteresovan za… »

Rast "neprijateljstva" između Turske i Grčke

Danas 27.03.2017
Strah od napetosti na Egejskom moru i istočnom Sredozemlju pojavio se ponovo pošto je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nagovestio mogućnost referenduma o prekidu pristupih pregovora sa Evropskom unijom, a grčki ministar odbrane Panos Kamenos… »