Izvor: Dojče vele/Svet arhiva vesti 28.03.2017

Račun za „bregzit“ 60 milijardi evra?

Dojče vele 28.03.2017
U sredu (29.3), britanska premijerka zvanično će proglasiti izlazak Velike Britanije iz EU, u skladu sa članom 50 Lisabonskog ugovora. To je istorijski dan: prvi put jedna zemlja najavljuje da napušta evropski klub. Nakon zvanične najave početka… »

Referendumom do istine

Dojče vele 28.03.2017
Referendum o pristupu Turske EU koji je najavio Erdogan, bio bi kraj perspektive ulaska Turske u EU. Brisel bi, kada je reč o proširenju zajednice, trebalo da se orijentiše na Zapadni Balkan, smatra Zoran Arbutina. Znamo kako je to kada ubeđenje koje… »

Vrtlog birokratije i korupcije

Dojče vele 28.03.2017
Stanje u zdravstvu nije u fokusu ni ovih izbora. Svaka vlast okreči po neku bolnicu, ali sistem ostaje isti: čekanje na pregled i operaciju, birokratija, korupcija i institucija Savetnika pacijenata koja malo čemu služi. Zdravstveni sistem u Srbiji je… »

Nije svejedno gde se traži azil

Dojče vele 28.03.2017
I pored jedinstvenih pravila za odobrenje zahteva za azil, očigledno je da kriterijumi u svim nemačkim saveznim pokrajinama nisu isti. Jedno istraživanje pokazalo je zanimljive korelacije u vezi s tim problemom. Jedinstvena pravila, različita primena… »