Izvor: Gde investirati arhiva vesti 28.03.2017

Smederevska Palanka: Počeo štrajk u Fabrici šinskih vozila Goša

Gde investirati 28.03.2017
Radnici Fabrike šinskih vozila Goša u Smederevskoj Palanci, kako је i najavlјеnо, jutros su započeli generalni štrajk, prenosi regionalni portal Podunavlje.info. Nakon prošlonedeljne tragedije, kada je u krugu fabrike izvršio samoubistvo njihov… »

Dinar bez promene prema evru, NBS danas intervenisala prodajom 15 miliona evra

Gde investirati 28.03.2017
Narodna banka Srbije danas je intervenisala prodajom 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa. Zvanični srednji kurs u sredu će biti 123,9518, što predstavlja neznatnu promenu dinara… »

Škotski parlament glasao za novi referendum o nezavisnosti

Gde investirati 28.03.2017
Poslanici škotskog parlamenta glasali su da se omogući premijerki Nicole Sturgeon da podnese zvaničan zahtev britanskoj vladi da se održi novi referendum o nezavisnosti Škotske, uoči formalnog pokretanja procesa izlaska Britanije iz EU. Za… »

U budžet Srbije stiže 15,5 milijardi dinara od državnih firmi

Gde investirati 28.03.2017
Na ime dela dobiti iz 2016. državnu kasu očekuje značajan priliv od državnih i javnih preduzeća. Državna i javna preduzeća nastaviće da pune budžet Srbije. Naravno, reč je o onima koji godinu završavaju sa profitom. Prema prvim podacima, dela… »

Direktor Energoprojekta: “Neprijateljsko” preuzimanje može da bude početak kraja kompanije, država da zaštiti svoj…

Gde investirati 28.03.2017
Generalni direktor beogradskog Energoprojekta Vladimir Milovanović izjavio je danas da očekuje da država kao pojedinačno najveći akcionar zaštiti svoj interes i kapital u tom preduzeću jer ako to ne učini on će biti obezvređen. “Naše sumnje… »

MMF zadovoljan Nacrtom zakona o finansijskoj podršci porodici

Gde investirati 28.03.2017
U razgovoru sa državnim sekretarom u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predstavnici MMF-a izrazili su zadovoljstvo predloženim Nacrtom zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom. Kako je saopšteno iz tog resora… »

Phoenix Group iz Nemačke otvara logistički centar za distribuciju lekova u Beogradu

Gde investirati 28.03.2017
Nemačka kompanija Phoenix Group otvoriće danas u industrijskoj zoni u Šimanovcima logistički centar za Zapadni Balkan, čime Beograd, posle Praga i Varšave, postaje treći regionalni centar vodeće evropske kompanije u distribuciji lekova i drugih… »

Evropske berze nadoknađuju gubitke

Gde investirati 28.03.2017
Na evropskim berzama u utorak ujutro cene akcija su porasle, nakon pada dan pre, zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima kompanija i najavama preuzimanja. STOXX indeks 50 vodećih evropskih akcija bio je oko 10,00 sati u plusu 0,4 odsto, nakon što je… »

Iz Makedonije stigla ponuda za BIP od 76.000 evra na mesečnom nivou

Gde investirati 28.03.2017
Posle skoro deset meseci, 27. marta 2017. godine su se ponovo otvarale ponude pristigle na javni konkurs za poslovno tehničku saradnju sa Beogradskom industrijom piva (BIP). Ovog puta stigle su tri ponude, a najbolju je dalo srpsko preduzeće M-6 Eden… »

Wall Street: Dow Jones u padu osmi dan zaredom

Gde investirati 28.03.2017
Na Wall Streetu su u ponedeljak cene akcija pale, pri čemu je Dow Jones indeks oslabio osmi dan zaredom, jer ulagači pokušavaju da saznaju kako će poraz predsednika SAD-a Donalda Trupma u vezi reforme zdravstva uticati na njegove dalje planove. Dow… »