Izvor: iKragujevac arhiva vesti 28.03.2017

Doprinos Kragujevca razvoju svih oblika pristupačnosti

iKragujevac 28.03.2017
Grad Kragujevac je ušao u uži izbor za dodelu nagrade za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji. Reč je o javnom pozivu koji je početkom februara raspisao Zaštitinik građana u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i… »

Rekonstrukcija škole u Trmbasu

iKragujevac 28.03.2017
Radove na objektu osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić“, odeljenje u Trmbasu obišli su danas član Gradskog veća za obrazovanje prof. dr Nedeljko Manojlović, pomoćnik gradonačelnika za nadzor nad investicijama u vanprivrednim delatnostima… »

Prijem za Mirka Demića dobitnika nagrade “Meša Selimović“

iKragujevac 28.03.2017
Za dobitnika nagrade “Meša Selimović“, Mirka Demića, književnika, publicistu i direktora Narodne biblioteke “Vuk Karadžić“ u Kragujevcu, u Svečanom salonu zgrade Grada, Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada, Ivica… »

Aleksandar Vučić sutra u Kragujevcu

iKragujevac 28.03.2017
Kandidat Srpske napredne stranke za predsednika Republike Srbije, Aleksandar Vučić, održaće sutra, u sredu 29. marta, završni miting u hali “Jezero” sa početkom u 18.00h. Prisutnima će se obratiti predsednički kandidat Aleksandar Vučić, a… »

Danas je sveti agapije: Ako želite da pronađete pravu ljubav, izgovorite danas - ovu molitvu

iKragujevac 28.03.2017
Prema pravoslavnom kalendaru danas je svetac koji nas uči šta su iskrene emocije. Ljubav prema ma kome ili ma čemu, čak i prema samome sebi, može se kod čoveka vremenom ohladiti ili sasvim izgubiti, pa čak i preći u mržnju. No ljubav čovekova… »

"Larina trka" u Šumaricama

iKragujevac 28.03.2017
Dvanaesto orijentiring takmičenje “Larina trka”, koju organizuje Sportsko društvo “Jasenica” iz Smederevske Palanke, pod pokroviteljstvom opštine Smederevska Palanka i opštine Kragujevac, a u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece… »

Dnevni horoskop za 29. mart 2017: Ovan treba manje da se iscrpljuje, Bik praktičan, Blizanci pametno postupaju, Rak analizira…

iKragujevac 28.03.2017
Ovan treba manje da se iscrpljuje, Bik praktičan, Blizanci pametno postupaju, Rak analizira, Lav menadžeriše, Devica puna elana, Vaga dobro, Škorpija ima snage, Strelac dobro, Jarac u radi, Vodolija u istom ritmu, Ribama potrebna teretana. Ovo je… »

SKC: Predstavljanje romana „Glineni kralj“

iKragujevac 28.03.2017
U sredu, 29. marta, u 19 sati, u Studentskom kulturnom centru Kragujevac biće predstavljen roman „Glineni kralj“, autorke Branke Selaković, laureat nagrade „Miroslav Dereta“ za 2016. godinu. Branka Selaković Milošević je rođena 4. februara… »

Radničkom samo bod u Novom Pazaru

iKragujevac 28.03.2017
Fudbaleri Radničkog 1923 u meču 18. kola Srpske lige Zapad odigrali su nerešeno protiv ekipe Jošanice iz Novog Pazara: 1 – 1. U 6. minutu domaćin dolazi do prednosti. Posle udarca sa 20-ak metara Raičevic je odbio loptu, a Mihajlović je lako… »

Predstava "Jan Bibijan" u Pozorištu za decu

iKragujevac 28.03.2017
Predstava naučnofantastičnog žanra "Jan Bibijan", po romanu Elina Pelina, biće izvedena u Pozorištu za decu Kragujevac u sredu 29. marta od 18 časova. Predstava je namenjena deci od sedam i više godina. Neverovatni doživljaji jednog dečaka, Jana… »