Izvor: Insajder/Politika arhiva vesti 28.03.2017

Hodžaj: Vučiću dozvoljena poseta Kosovu na tri sata

Insajder 28.03.2017
Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je danas da je kandidatu za predsednika Srbije Aleksandru Vučiću dozvoljena poseta Kosovu, u sredu, 29. mart, a i da će ona trajati tri sata. Na konferenciji za medije s ministrom inostranih… »

Vučić: Ne idem sutra na Kosovo

Insajder 28.03.2017
Predsednički kandidat Aleksandar Vučić rekao je da sutra ipak neće ići na miting u Leposavić na Kosovu. "Da li ću da dolazim sa Vulinom, Stefanovićem ili nekim trećim, neće mi oni naređivati. Taj film nećete da gledate", rekao je Vučić i… »

Ilić: O navodnom kriminalu kandidata samo dok traje kampanja

Insajder 28.03.2017
Teške međusobne optužbe koje su izrečene za vreme predizbornih kampanji ne završe unutar institucija sistema, već se tretiraju kao deo političkih obračuna. Ne postoje odgovornosti i sankcije za izgovorenu javnu reč, a Tužilaštvo na osnovu novog… »

Zaposleni u RTV Kragujevac traže od Vučića rešenje za opstanak

Insajder 28.03.2017
Zaposleni u Radio-televiziji Kragujevac, a čiji su opstanak posle raskida privatizacije tražili građani peticijom s više od 10.500 potpisa, očekuju rešenja od nadležnih ministarstava i odgovor premijera Aleksandra Vučića, saopštili su danas… »

Škotski parlament traži novi referendum o nezavisnosti

Insajder 28.03.2017
Parlament Škotske dozvolio je danas premijerki Nikoli Sterdžon da od Londona zvanično traži organizovanje novog referenduma o nezavisnosti Škotske. Parlament je sa 69 glasova za i 59 protiv dao zeleno svetlo škotskoj premijerki da od britanske… »

BCBP: Vlada ograničava pristup dokumentima o evrointegracijama

Insajder 28.03.2017
Vlada Srbije u protekle dve godine nastoji da ograniči pristup dokumentima i informacijama u procesu pristupanja EU i na nezakonit način uređuje pristup informacijama od javnog značaja, rekli su danas predstavnici Beogradskog centra za bezbednosnu… »

Kosovski Specijalni sud postao funkcionalan, očekuje se podizanje optužnica

Insajder 28.03.2017
Sudije Specijalnog suda sa sedištem u Prištini usvojile su Pravilnik o procedurama i dokazima, čime je taj sud postao u celosti funkcionalan. Sledeći korak je podizanje i objavljivanje optužnica. U saopštenju za medije, kako prenosi Koha.net, navodi… »

Evropski sud odbacio žalbu Rusije protiv sankcija

Insajder 28.03.2017
Sud pravde EU presudio je danas da su ekonomske sankcije koje je EU uvela ruskim kompanijama zbog krize u Ukrajini validne. Odluka je doneta na osnovu žalbe koju je kompanija Rosnjeft, ruski naftni i gasni gigant, podnela pred britanskim sudom. Rosnjeft… »

Ponovo stopiran tender EPS-a za softver koji obračunava potrošnju

Insajder 28.03.2017
Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki naložila je EPS-u da izmeni tendersku dokumentaciju, čime je ponišen još jedan postupak nabavke jedinstvenog softvera za obračun i naplatu električne energije. Ograničavanje kokurencije… »