Izvor: Kurir/Svet arhiva vesti 28.03.2017

Britaniji preti raspad: Škotska ide na novi referendum o nezavisnosti!

Kurir 28.03.2017
Škotski poslanici glasali su danas da se omogući premijerki Nikoli Sterdžon da podnese zvaničan zahtev britanskoj vladi da se održi novi referendum o nezavisnosti Škotske, uoči formalnog pokretanja procesa izlaska Britanije iz EU. Za podnošenje… »

Britance će debelo da košta izlazak iz EU: Izlaznicu će da plate 60 milijardi evra

Kurir 28.03.2017
Uoči sutrašnjeg zvaničnog početka pregovora između Britanije i 27 zemalja članica Evropske unije o izlasku te zemlje iz kluba, glavno pitanje je koliko Britanci moraju da plate za razvod, a kao odgovor spominje se suma od 60 milijardi evra koju… »

Ovo je najgori serijski ubica u Rusiji ikada! Istražitelji tvrde: Sibirski vukodlak ubio 84 žene

Kurir 28.03.2017
Ruski istražni biro optužio je bivšeg policajca Mihaila Popkova za još 60 ubistava. Popkov se već nalazi na odsluženju doživotne kazne za zbog masovnih ubistava koje je počinio. "Prema istražiteljima u periodu od 20 godina Popkov je počinio 84… »

Mađari zatvaraju granicu sa Srbijom! Migranti od danas u kontejnerima za prevoz robe

Kurir 28.03.2017
Mađarska je saopštila da je spremna da od danas počne sa zatvaranjem tražilaca azila u kampove na svojoj južnoj granici sa Srbijom, nakon što je ovog meseca usvojila zakon o tome koji je izazvao kritike grupa za zaštitu ljudskih prava i UN. Od… »

(Video) Monstruozna oluja poharala Australiju! Krovovi lete na sve strane, a ovo nije kraj

Kurir 28.03.2017
Moćan ciklon Debi s udarima vetra od oko 263 kilometara na čas poharala je australijski Kvinslend i ostavila najmanje 45.000 domova bez struje te uništila brojne zgrade, iako je još prerano za procenu konačne štete. Proglašeno je vanredno stanje, a… »

Kad Austrija kaže dosta: Primili smo dovoljno migranata, EU da nas poštedi novih!

Kurir 28.03.2017
Austrija će zatražiti od EU da bude izuzeta od obaveze da, u skladu sa evropskim sistemom premeštanja izbeglica, primi još tražilaca azila, najavio je danas austrijski kancelar Kristijan Kern, istakavši da je njegova zemlja već pošteno preuzela… »

Zbog terorizma se menja i ajfelov toranj! Pariz gradi neprobojni zid oko kule, turisti u šoku

Kurir 28.03.2017
Vlasti u Parizu jednoglasno su prihvatile predlog da se izgradi neprobojni zid oko Ajfelovog tornja, kao odgovor na terorističke pretnje Parizu. Zid će biti postavljen na dve strane, dok će druge dve strane, koje služe kao ulaz i izlaz biti okružene… »

Višegradska grupa oštro o Britancima: Da vratite dugove, pre nego što odete iz EU

Kurir 28.03.2017
Premijeri Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske na samitu Višegradske grupe u Varšavi složno su ocenili da Velika Britanija mora da ispuni sve svoje finansijske obaveze prema Evropskoj uniji i da nakon Bregzita ne sme da joj ostane dužna kako ne bi… »

Ruski generalštab na oprezu: Evo kada očekuju američki nuklearni napad

Kurir 28.03.2017
Američki antiraketni sistemi u Evropi i brodovi blizu ruske granice stvaraju snažan potencijal za izenadni nuklearni napad, stav je načelnika Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga RF, generala Sergeja Rudskoja. On je u utorak naveo da… »

Tolika frka, a niko ga neće: Telo Kimovog polubrata još čami u mrtvačnici u Maleziji

Kurir 28.03.2017
KUALA LUMPUR - Telo Kim Džong-nama, polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong-una koji je ubijen u Maleziji pre mesec i po dana, i dalje se nalazi u Kuala Lumpuru jer ga još niko nije preuzeo, rekao je danas malezijski ministar zdravlja Subramanijam… »