Izvor: Newsweek arhiva vesti 28.03.2017

PROTIV JEZIČKOG NACIONALIZMA: Više od 200 stručnjaka i umetnika iz Srbije, Hrvatske i BiH potpisalo "Deklaraciju o…

Newsweek 28.03.2017
Deklaraciju o zajedničkom jeziku do sada je potpisalo više od dve stotine lingvista, književnika, naučnika, aktivista i drugih ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Više od dvesta stručnjaka… »

ZBOGOM PLANETO: Tramp potpisao uredbu kojom ukida mere protiv klimatskih promena!

Newsweek 28.03.2017
Tramp koji je otvoreno doveo u pitanje postojanje klimatskih promena i globalnog zagrevanja, potpisao je ukaz u sedištu Agencije za zaštitu životne sredine (EPA). Američki predsednik Donald Tramp potpisao je ukaz o životnoj sredini kojim se nalaže… »

NAJNOVIJA STRATFOR PROGNOZA ZA BALKAN: Rusija drma osinje gnezdo, sprema se niz kriza koje Zapad ne može da obuzda!

Newsweek 28.03.2017
U tekstu pod naslovom "Rusija drma osinje gnezdo", Stratfor prognozira tri ključna elementa ruskog uticaja koji će obeležiti naredni period. Američka privatna obaveštajna agencija Stratfor, koja se bavi geopolitičkim i strateškim analizama i… »

SERIJSKI UBICA IZ SIBIRA OPTUŽEN ZA NOVE ZLOČINE: Tužilaštvo "Vukodlaka" tereti za 60 novih žrtava (VIDEO)

Newsweek 28.03.2017
Najzloglasniji ruski serijski ubica rekao je nedavno u jezivoj ispovijesti kako je bio dobar suprug i otac kada je pre gotovo 20 godina započeo svoj ubilački pohod ubivši više od 80 žena. Mihail Popkov (53), poznatiji kao "Vukodlak" službeno je… »

EVROPSKI SUD PRAVDE: Potvrđene sankcije Rusiji

Newsweek 28.03.2017
Sud pravde EU presudio je danas da su ekonomske sankcije koje je EU uvela ruskim kompanijama zbog krize u Ukrajini validne. Odluka je doneta na osnovu žalbe koju je kompanija Rosnjeft, ruski naftni i gasni gigant, podnela pred britanskim sudom. Rosnjeft… »

​AMERIKANCI PRESTRAVLJENI ZBOG SRPSKIH RAKETA: Srbi sposobni da unište bilo koji grad u regionu!

Newsweek 28.03.2017
Ugledni američki časopis "The National Interest", specijalizovan za bezbednost i vojnu tehnologiju, objavio je tekst o srpskom raketnom sistemu "Šumadija" pod naslovom: "Nove srpske rakete šalju poruku: Bombardujte nas i uništićemo vaše gradove"… »

RIK DEMANTOVAO PROMENE PRAVILA ZA NEVAŽEĆE LISTIĆE: Ovi izbori nisu izuzetak, sve ostaje isto kao od 2008.

Newsweek 28.03.2017
Kako su pisali pojedini mediji, svaki listić trebalo je da ispuni samo jedan uslov kako bi bio važeči, bez obzira da li je na njemu nažrvljan Čiča Gliša ili bilo šta drugo. Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević demantovao… »

HVALA, DOĐITE NAM PONOVO: EU isporučuje Britaniji 60 milijardi evra visok ​račun za Brexit!

Newsweek 28.03.2017
Iako Velika Britanija svake nedelje uplaćuje u Brisel 350 miliona funti, glavni račun za razvod tek treba da stigne u London. U sredu (29.3), britanska premijerka zvanično će proglasiti izlazak Velike Britanije iz EU, u skladu sa članom 50… »

CRNA GORA NA KORAK OD NATO: Protivnici pristupanja kao razlog navode dug od 20.000 milijardi dolara

Newsweek 28.03.2017
Nakon rasprave u Senatu sledi i glasanje o ratifikaciji ulaska u NATO, za šta je potrebna dvotrećinska podrška. Senat SAD-a podržao je proceduralnu meru kojom je okončana rasprava o Protokolu o prijemu Crne Gore u NATO, čime je otvoren put za… »

TEHERAN IPAK POPUSTIO: Iran odobrio Rusiji upotrebu vojnih baza za udare u Siriji

Newsweek 28.03.2017
Rusija i Iran su tokom poslednjih 18 meseci odigrali odlučujuću ulogu u preokretanju toka rata u korist sirijskog predsednika. Iranski ministar spoljnih poslova Mohamed Džavad Zarif izjavio je da Rusija "u određenim slučajevima" može da koristi… »