Izvor: Newsweek/Svet arhiva vesti 28.03.2017

ZBOGOM PLANETO: Tramp potpisao uredbu kojom ukida mere protiv klimatskih promena!

Newsweek 28.03.2017
Tramp koji je otvoreno doveo u pitanje postojanje klimatskih promena i globalnog zagrevanja, potpisao je ukaz u sedištu Agencije za zaštitu životne sredine (EPA). Američki predsednik Donald Tramp potpisao je ukaz o životnoj sredini kojim se nalaže… »

SERIJSKI UBICA IZ SIBIRA OPTUŽEN ZA NOVE ZLOČINE: Tužilaštvo "Vukodlaka" tereti za 60 novih žrtava (VIDEO)

Newsweek 28.03.2017
Najzloglasniji ruski serijski ubica rekao je nedavno u jezivoj ispovijesti kako je bio dobar suprug i otac kada je pre gotovo 20 godina započeo svoj ubilački pohod ubivši više od 80 žena. Mihail Popkov (53), poznatiji kao "Vukodlak" službeno je… »

EVROPSKI SUD PRAVDE: Potvrđene sankcije Rusiji

Newsweek 28.03.2017
Sud pravde EU presudio je danas da su ekonomske sankcije koje je EU uvela ruskim kompanijama zbog krize u Ukrajini validne. Odluka je doneta na osnovu žalbe koju je kompanija Rosnjeft, ruski naftni i gasni gigant, podnela pred britanskim sudom. Rosnjeft… »

HVALA, DOĐITE NAM PONOVO: EU isporučuje Britaniji 60 milijardi evra visok ​račun za Brexit!

Newsweek 28.03.2017
Iako Velika Britanija svake nedelje uplaćuje u Brisel 350 miliona funti, glavni račun za razvod tek treba da stigne u London. U sredu (29.3), britanska premijerka zvanično će proglasiti izlazak Velike Britanije iz EU, u skladu sa članom 50… »

CRNA GORA NA KORAK OD NATO: Protivnici pristupanja kao razlog navode dug od 20.000 milijardi dolara

Newsweek 28.03.2017
Nakon rasprave u Senatu sledi i glasanje o ratifikaciji ulaska u NATO, za šta je potrebna dvotrećinska podrška. Senat SAD-a podržao je proceduralnu meru kojom je okončana rasprava o Protokolu o prijemu Crne Gore u NATO, čime je otvoren put za… »

TEHERAN IPAK POPUSTIO: Iran odobrio Rusiji upotrebu vojnih baza za udare u Siriji

Newsweek 28.03.2017
Rusija i Iran su tokom poslednjih 18 meseci odigrali odlučujuću ulogu u preokretanju toka rata u korist sirijskog predsednika. Iranski ministar spoljnih poslova Mohamed Džavad Zarif izjavio je da Rusija "u određenim slučajevima" može da koristi… »

UKRADEN DRUGI NAJVEĆI ZLATNIK NA SVETU: Lopovi iz centra Berlina odneli kovanicu tešku 100 kg! (FOTO, VIDEO)

Newsweek 28.03.2017
Istragu je preuzela specijalna jedinica berlinske policije zadužena za rešavanje slučajeva krađe umetnina. Zlatnu kovanicu tešku 100 kilograma, koja vredi milione dolara, a upisana je i u Ginisovu knjigu svetskih rekorda, lopovi su tokom noći odneli… »