Izvor: Novi magazin arhiva vesti 28.03.2017

Potpisan sporazum o uvođenju dualnog obrazovanja za potrebe vojske

Novi magazin 28.03.2017
Sporazum o saradnji Ministarstva odbrane i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u procesu uvođenja dualnog obrazovanja u obrazovni sistem Vojske Srbije potpisali su danas u Beogradu resorni ministri Zoran Đorđević i Mladen Šarčević… »

Amerikan erlajns kupio akcije u najvećem kineskom avioprevozniku

Novi magazin 28.03.2017
Kompanija Amerikan erlajns (American Airlines) kupila je deo akcija avioprevoznika Čajna sadern erlajns (China Southern Airlines), najveće državne aviokompanije u Kini, za 200 miliona dolara. Kineska kompanija je danas saopštila da je Amerikan erlajns… »

Vučić: Ne idem na Kosovo

Novi magazin 28.03.2017
Predsednički kandidat i premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u sredu neće ići na miting u Leposavić na Kosovu. "Da li ću da dolazim sa (Aleksandrom) Vulinom, (Nebojšom) Stefanovićem ili nekim trećim, neće mi oni naređivati. Taj film… »

Saradnici Navaljnog dobili zatvorske i novčane kazne

Novi magazin 28.03.2017
Saradnici ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, uhapšeni kad i on za vreme protesta širom Rusije u nedelju, osuđeni su danas na kratke zatvorske kazne ili na novčane kazne. Kako je saopštio Fonda za borbu protiv korupcije (FBK), 13 članova te… »

Državni sekretar Vladimir Ilić sa delegacijom MMF-a o podršci porodicama

Novi magazin 28.03.2017
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vladimir Ilić razgovarao je danas sa delegacijom MMF-a o Nacrtu zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom. Kako je saopštilo resorno ministarstvo, predstavnici… »

Specijalni sud za zločine na Kosovu postao funkcionalan

Novi magazin 28.03.2017
Sudije Specijalnog suda za zločine na Kosovu usvojile su Pravilnik o procedurama i dokazima čime je taj sud postao u celosti funkcionalan, a sledeći korak je podizanje i objavljivanje optužnica. U saopštenju za medije tog suda navodi se da Pravilnik… »

Blumberg o žutoj patki, Vučiću i Rusiji

Novi magazin 28.03.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić video je u demonstrantima koji protiv korupcije na najvišem nivou protestuju s crtežima žute, gumene patke, "svetsku patkarsku zaveru", piše danas kolumnista američkog informativnog sajta "Blumberg" Leonid… »

BCBP: Vlada ograničava pristup dokumentima o evrointegracijama

Novi magazin 28.03.2017
Vlada Srbije u protekle dve godine nastoji da ograniči pristup dokumentima i informacijama u procesu pristupanja EU i na nezakonit način uređuje pristup informacijama od javnog značaja, rekli su danas predstavnici Beogradskog centra za bezbednosnu… »

Vučić na Kosovu samo za izbore

Novi magazin 28.03.2017
Politički analitičari iz srpske zajednice na Kosovu ocenili su danas da visoki zvaničnici Srbije dolaze na Kosovo uvek pred izbore, dok zvaničnici Srpske liste ocenjuju da je njihova poseta od velike važnosti za Srbe. Premijer i predsednički… »

Pet osoba povređeno u sudaru na Rakovičkom putu u Beogradu

Novi magazin 28.03.2017
Pet osoba večeras je povređeno u saobraćajnoj nesreći na Rakovičkom putu u Beogradu, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srbije. Sudar dva vozila se dogodio u 19.20 a treći automobil je, da bi izbegao ta vozila, udario… »