Izvor: Novi magazin arhiva vesti 28.03.2017

Američka ambasadorka: Neće biti više rezolucija protiv Izraela

Novi magazin 28.03.2017
Administracija predsednika SAD Donalda Trampa neće dozvoliti da se ponovi prošlogodišnja osuda Izraela zbog jevrejskih naselja u Savetu bezbednosti UN, rekla je američka ambasadorka Niki Hejli na konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne… »

Frankofoni pisci zabrinuti zbog uspona ekstremne desnice u Francuskoj

Novi magazin 28.03.2017
Pisci koji su izabrali da žive u Francuskoj i pišu na francuskom jeziku sa zabrinutošću prate kampanju za predsedničke izbore u svojoj usvojenoj zemlji u kojoj raste popularnost ekstremne desnice, ocenila je danas agencija Frans pres. "To je… »

Kandidat levice u Francuskoj razgovarao sa Angelom Merkel

Novi magazin 28.03.2017
Predsednički kandidat levice u Francuskoj Benoa Amon razgovarao je danas u Berlinu s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i liderom Socijaldemokratske partije Martinom Šulcom o reformi zone evra i drugim političkim pitanjima Evropske unije. Amon je… »

Guteres apeluje na jedinstvo Arapa po pitanju Sirije

Novi magazin 28.03.2017
Generalni sekretar UN Antonio Guteres pozvao je danas arapske države da ostave razlike po strani i pomognu da se okonča šestogodišnji građanski rat u Siriji. Guteres je uputio apel tokom posete kampu Zatari u Jordanu u kojem su smeštene sirijske… »

HRW: Evropski komesar treba da izvrši pritisak na Mađarsku

Novi magazin 28.03.2017
Novi zakon u Mađarskoj koji omogućava automatsko pritvaranje migranata koji uđu u zemlju stupiće danas na snagu, i to u danu kada komesar EU za migracije Dimitris Avramopulos dolazi u posetu Budimpešti zbog "ozbiljnih razgovora" sa mađarskim… »

Optimizam potrošača u SAD najviši u poslednjih 16 godina

Novi magazin 28.03.2017
Optimizam potrošača u SAD dostigao je u martu najviši nivo u poslednjih 16 godina, što je značajan uspeh jednog od omiljenih ekonomskih pokazatelja američkog predsednika Donalda Trampa. Organizacija "Konferens bord" (The Conference Board) saopštila… »

Evropski sud blokira prebacivanje devet migranata u zatvorene zone u Mađarskoj

Novi magazin 28.03.2017
Evropski sud za ljudska prava zatražio je danas od Budimpešte da suspenduje prebacivanje devet migranata u zatvoreni tranzitni kamp u Mađarskoj, gde je danas stupio na snagu zakon o pritvaranju migranata, saznaje se od tog Suda. Kako je Sud preneo… »

Pahor: Slovenija želi da bude u prvom krugu Evrope u više brzina

Novi magazin 28.03.2017
Slovenija se založila danas da bude deo prvog kruga moguće Evrope u više brzina, koju žele neki evropski zvaničnici da bi se podstakla Unija posle Bregzita, na nezadovoljstvo istočnoevropskih zemalja. "Nacionalni interes Slovenije u slučaju jedne… »

Putin Ruhaniju: Iran je naš pouzdan i stabilan partner

Novi magazin 28.03.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas iranskom kolegi Hasanu Ruhaniju na početku sastanka u Moskvi da je Iran pouzdan i stabilan partner Rusije. Putin je na početku razgovora poručio Ruhaniju da je Iran pouzdan i stabilan partner Rusije… »

Pariske vlasti se odriču usluga Lafarža zbog cementa za Trampov zid

Novi magazin 28.03.2017
Gradske vlasti Parizu odlučile su danas da više ne sarađuju sa švajcarsko-francuskom cementarom LafaržHolcim jer je spremna da sarađuje u "štetnom projektom" predsednika Donalda Trampa za izgradnju zida na američko-meksičkoj granici. "Moći ćemo… »