Izvor: Novi magazin arhiva vesti 28.03.2017

Sud Obale Slonovače oslobodio bivšu prvu damu

Novi magazin 28.03.2017
Sud u Obali Slonovače proglasio je danas da supruga bivšeg predsednika Simon Gbago nije kriva za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine. Sudija Kuadio Buači rekao je da je Gbagbo oslobođena krivice. Tužilaštvo je tražilo doživotnu kaznu… »

Tereza Mej potpisala pismo koje će pokrenuti Bregzit

Novi magazin 28.03.2017
Britanska premijerka Tereza Mej potpisala je zvanično pismo koje će sutra biti predato Briselu i kojim će Velika Britanija zvanično otpočeti pregovore o Bregzitu, pokazuje slika objavlljena iz njene kancelarije. Na slici koju je objavio Dauning… »

"Vraćamo se u kosovske institucije"

Novi magazin 28.03.2017
Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović je rekao da su srpski predstavnici odlučili da se vrate u prištinske institucije. On je razgovoru sa zvaničnikom Stejt departmenta Hojtom Brajanom Jijem, istakao da su Srbi to učinili jer žele da… »

"Evropska unija jasno da kaže šta su problemi na Balkanu"

Novi magazin 28.03.2017
Demokratija na Zapadnom Balkanu je u "gorem stanju" nego pre deset godina, ocenjeno je na skupu u organizaciji Evropskog parlamenta i Evropskog fonda za Balkan. Na tom skupu je predstavljena studija Savetodavne grupe za Balkan, koja okuplja 20… »

Dveri: Obradović u zgradi opštine Pećinci čeka lokalne funkcionere

Novi magazin 28.03.2017
Lider Dveri Boško Obradović i poslanici tog pokreta danas su pokušali nadležnima u opštini Pećinci da uruče zahtev da se Dragana Milićević vrati na posao u lokalnom Domu zdravlja u kome je, kako tvrde, dobila otkaz iz političkih razloga. Pošto… »

Obračun sa viškom kilograma na pravi način

Novi magazin 28.03.2017
Ženama se uglavnom višak kilograma "lepi" oko stomaka ili nogu. Međutim, svako telo je priča za sebe, i svako ima svoje kritične tačke, a u zavisnosti od toga razlikuje se i proces skidanja kilograma, ali se razlikuju i zdravstveni problemi kojima… »

Protest u Skoplju: "Odbacite Tiransku platformu"

Novi magazin 28.03.2017
Učesnici protesta građanske inicijative Za zajedničku Makedoniju su se u Skoplju okupili ispred sedišta stranke SDSM. \Oni su pristalicama ove partije poručili da odbace Tiransku platformu i da ne glasaju za predsednika skupštine koji se ne bi… »

Žan Aselborn obećao nastavak podrške Luksemburga Kosovu

Novi magazin 28.03.2017
Ministar spoljnih i evropskih pitanja Luksemburga Žan Aselborn izjavio je danas u Prištini da je njegova zemlja spremna da pomogne Kosovu, za koje je ocenio da je "na pravom putu". "Četiri dana nakon proglašenja mi smo priznali nezavisnost države… »

Tramp primio predstavnike policijske unije u Beloj kući

Novi magazin 28.03.2017
Predsednik SAD Donald Tramp danas je u razgovoru sa vođama nacionalne policijske unije u Beloj kući izrazio zabrinutost zbog nasilnog kriminala. Tramp je danas bio domaćin sastanka američkog strukovnog policijskog udruženja "Fraternal Order of… »

AS Centar: Loši uslovi na odeljenju KCS za pacijente sa HIV/AIDS

Novi magazin 28.03.2017
Centar za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV i AIDS AS Centar saopštio je da je Šesto odeljenje Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, gde se leči 87 odsto pacijenata sa HIV/AIDS u Srbiji, u ekstremno lošim uslovima… »