Izvor: Novi magazin/Ekonomija arhiva vesti 28.03.2017

Đorđević: Brinemo o bezbednosti građanja jačanjem Vojske Srbije

Novi magazin 28.03.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević izjavio je danas da je briga o bezbednosti građana kroz jačanje operativne sposobnosti Vojske Srbije (VS) usklađena s rastom ekonomije i poboljšanjem materijalnog položaja građana. "Nama je interes da vojska bude… »

Avion Er Srbije dobio ime Goran Bregović

Novi magazin 28.03.2017
Nacionalna aviokompanija Er Srbija danas je na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu predstavila avion "erbas A319" kome je dala ime po poznatom muzičaru Goranu Bregoviću u okviru programa "Žive legende". Bregović će tako postati peti istaknuti… »

Mihajlović: Naplatna rampa u Vrčinu biće završena sredinom aprila

Novi magazin 28.03.2017
Ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će naplatna stanica Vrčin na autoputu Beograd Niš biti završena u aprilu, i da će propusna moć biti veća za 30 odsto. Mihajović je tokom obilaska radova na toj stanici… »

Evro sutra 123,95 dinara, NBS prodala 15 miliona evra

Novi magazin 28.03.2017
Zvanični srednji kurs u sredu biće 123,9518 dinara za evro što je neznatna promena u odnosu na današnji kurs, a Narodna banka Srbije (NBS) je prodala 15 miliona evra da bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa. Evro je danas koštao 123,9949… »

Direktori: Poslovanje Dijamanta i Frikoma stabilno bez obzira na Agrokor

Novi magazin 28.03.2017
Poslovanje kompanija "Dijamant" i "Frikom", koje su deo hrvatskog koncerna "Agrokor" stabilno je u potpunosti, a prema rečima njihovih direktora Tea Vujčića i Gojka Đošića, obe kompanije od početka godine beleže rast proizvodnje i prodaje… »

Amerikan erlajns kupio akcije u najvećem kineskom avioprevozniku

Novi magazin 28.03.2017
Kompanija Amerikan erlajns (American Airlines) kupila je deo akcija avioprevoznika Čajna sadern erlajns (China Southern Airlines), najveće državne aviokompanije u Kini, za 200 miliona dolara. Kineska kompanija je danas saopštila da je Amerikan erlajns… »

Državni sekretar Vladimir Ilić sa delegacijom MMF-a o podršci porodicama

Novi magazin 28.03.2017
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vladimir Ilić razgovarao je danas sa delegacijom MMF-a o Nacrtu zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom. Kako je saopštilo resorno ministarstvo, predstavnici… »

Optimizam potrošača u SAD najviši u poslednjih 16 godina

Novi magazin 28.03.2017
Optimizam potrošača u SAD dostigao je u martu najviši nivo u poslednjih 16 godina, što je značajan uspeh jednog od omiljenih ekonomskih pokazatelja američkog predsednika Donalda Trampa. Organizacija "Konferens bord" (The Conference Board) saopštila… »

Evropski komesar: Brazil mora da povrati poverenje u izvoz mesa

Novi magazin 28.03.2017
Evropski komesar za zdravlje i bezbednost hrane Vitenis Andriukaitis izjavio je da će Brazil morati da "povrati poverenje" u izvoz mesa iz te zemlje, posle skandala oko prodaje mesa s isteklim rokom trajanja, prenela je danas agencija Frans pres… »