Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 28.03.2017

Hodžaj: Vučiću dozvoljena poseta Kosovu, uz uslove

Novi magazin 28.03.2017
Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je danas da je premijeru i kandidatu za predsednika Srbije Aleksandru Vučiću dozvoljena poseta Kosovu u sredu 29. marta i da će ona trajati tri sata. Na konferenciji za medije sa ministrom… »

Radulović: Ignorišu nas u medijima, a najjača smo opozicija

Novi magazin 28.03.2017
Predsednički kandidat pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović izjavio je danas da su taj pokret i on "malo zastupljeni u medijima" u predizbornoj kampanji. "Nema nas nigde u medijima, a najjača smo opoziciona parlamentarna opcija. To treba nešto da… »

Šešelj: SRS protiv ulaska Srbije u EU

Novi magazin 28.03.2017
Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je protiv članstva Srbije u Evropskoj uniji (EU). "Ja sam protiv EU, Srbije ne treba da postane članica. Mi želimo da postanemo deo Ruske unije ili Istočne… »

Čanak: Vučić sigurno ne može da računa na naš glas u drugom krugu

Novi magazin 28.03.2017
Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je da ne bi bilo dobro za Srbiju da pobedi kandidat vladajućih partija Aleksandar Vučić i pozvao građane da u što većem broju izađu na izbore 2. aprila. Kako se navodi… »

Jeremić: Ispraviti nepravdu prema ratnim veteranima

Novi magazin 28.03.2017
Predsednički kandidat Vuk Jeremić razgovarao je danas sa predstavnicima Pokreta veterana Srbije. Jeremić je naglasio da je populacija veterana i ratnih vojnih invalida u normalnim zemljama na svaki način povlašćena i da tako mora biti i u Srbiji… »

Potpisan sporazum o uvođenju dualnog obrazovanja za potrebe vojske

Novi magazin 28.03.2017
Sporazum o saradnji Ministarstva odbrane i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u procesu uvođenja dualnog obrazovanja u obrazovni sistem Vojske Srbije potpisali su danas u Beogradu resorni ministri Zoran Đorđević i Mladen Šarčević… »

Vučić: Ne idem na Kosovo

Novi magazin 28.03.2017
Predsednički kandidat i premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u sredu neće ići na miting u Leposavić na Kosovu. "Da li ću da dolazim sa (Aleksandrom) Vulinom, (Nebojšom) Stefanovićem ili nekim trećim, neće mi oni naređivati. Taj film… »

Specijalni sud za zločine na Kosovu postao funkcionalan

Novi magazin 28.03.2017
Sudije Specijalnog suda za zločine na Kosovu usvojile su Pravilnik o procedurama i dokazima čime je taj sud postao u celosti funkcionalan, a sledeći korak je podizanje i objavljivanje optužnica. U saopštenju za medije tog suda navodi se da Pravilnik… »

Blumberg o žutoj patki, Vučiću i Rusiji

Novi magazin 28.03.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić video je u demonstrantima koji protiv korupcije na najvišem nivou protestuju s crtežima žute, gumene patke, "svetsku patkarsku zaveru", piše danas kolumnista američkog informativnog sajta "Blumberg" Leonid… »

BCBP: Vlada ograničava pristup dokumentima o evrointegracijama

Novi magazin 28.03.2017
Vlada Srbije u protekle dve godine nastoji da ograniči pristup dokumentima i informacijama u procesu pristupanja EU i na nezakonit način uređuje pristup informacijama od javnog značaja, rekli su danas predstavnici Beogradskog centra za bezbednosnu… »