Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 28.03.2017

Nikolić putuje u Kinu, postaje počasni građanin Pekinga

Politika 28.03.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće u četvrtak i petak, 30. i 31. marta, u zvaničnoj poseti Kini, gde će se sastati sa kineskim kolegom, kao najvišim zvaničnicima, a biće i proglašen za počasnog građanina grada Pekinga. Tokom posete… »

Vučić: Ne glasaju žene za lepotu, već za odgovornost...

Politika 28.03.2017
Predsednik SNS i predsednički kandidat Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa građankama u sportskom centru „Šumice” i izrazio uverenje da u budućnosti biti još veći broj marljivih žena u vlasti. „Žene mnogo bolje od muškaraca razumeju… »

Iz dualnog obrazovanja u vojnu i civilnu avijaciju

Politika 28.03.2017
Od sledeće školske godine đaci vojnih profila Vazduhoplovne akademije praktična znanja sticaće u jedinicama i ustanovama Vojske Srbije, a učenicima civilnih smerova praksu će omogućiti „Jat tehnika”, „Er Srbija” i Aerodrom „Nikola… »

Sud za zločine OVK usvojio Statut, optužnice nakon potvrde

Politika 28.03.2017
Specijalni sud za zločine OVK usvojio je Pravilnik o postupku i dokazima (Statut) i prosledio ga na potvrdu kosovskom Ustavnom sudu koji u roku od 30 dana treba da utvrdi da li je Pravilnik u skladu sa kosovskim ustavom, saopštio je danas taj sud… »

Dojče vele: Beograd i posle izbora nastavlja politiku balansiranja

Politika 28.03.2017
KELN - Rusija u Srbiji poseduje veliki simbolički kapital i energetski interes, ali Beograd će nastaviti politiku balansiranja, koja više odgovara Briselu, ocenjuju analitičari za Dojče vele (DV) i ističu da predsednički izbori u nedelju neće… »

Timovi poznatih ličnosti u predsedničkoj kampanji

Politika 28.03.2017
Glumci, sportisti, pevači, akademici i profesori na­stu­pa­ju kao plej­mej­ke­ri u predsedničkoj trci: Vu­čić ih je oku­pio u svom ti­mu 650, Jan­ko­vić vi­še od 100, dok Ob­ra­do­vi­ća po­dr­ža­va 60 po­zna­tih. Legendarni… »

Nisam kao Tito

Politika 28.03.2017
Verujem da ću u drugom krugu imati snage da okupim ljude oko jedne antisistemske ideje. To što sam republikanac ne znači da je na mestu da me porede sa Josipom Brozom Titom, iz mnogo razloga, ističe predsednički kandidat Luka Maksimović, odnosno… »

Vučić ne ide na Kosmet, miting u Leposaviću će biti održan

Politika 28.03.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće sutra otputivati na Kosovo i Metohiju, jer ne prihvata ucenjivanja iz Prištine. „Ne dolazi u obzir takva vrsta pritiska i cirkus kakav je pravila Priština”, rekao je Vučić gostujući u emisiji… »

Jeremić: Ne stidim se nacionalnih osećanja

Politika 28.03.2017
Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je danas da kao predsednik Srbije namerava da se angažuje i u unutrašnjoj i u spoljnoj politici, uz ocenu da kad dođe na vlast sadašnja vladajuća koalicija neće više biti na okupu. Nameravam da političku… »

Janković: Brojati glasove na KiM

Politika 28.03.2017
Izborni štab predsedničkog kandidata Saše Jankovića i dalje traži da se izbori 2. aprila na Kosovu i Metohiji održe po istim zakonskim pravilima koja važe za ostatak Srbije, te da se glasovi broje na KiM. Na konferenciji za novinare, Vesna Rakić… »