Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 28.03.2017

Veliko "ne" uniji: Istočnoevropske članice oštro odbacila ucene iz Brisela!

Pravda 28.03.2017
Lideri Češke, Mađarske, Slovačke i Poljske saopštili su danas da odbijaju briselski plan razmeštanja migranata širom Evropske unije, nazvavši to ucenom. Te četiri države, poznate kao "Višegradska grupa", dugo se suprotstavljaju dodatnom teretu… »

Ruski generalštab na oprezu: Evo kada očekuju američki nuklearni napad!

Pravda 28.03.2017
Američki antiraketni sistemi u Evropi i brodovi blizu ruske granice stvaraju snažan potencijal za izenadni nuklearni napad, stav je načelnika Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga RF, generala Sergeja Rudskoja. On je u utorak naveo da… »

Lukašenko se odrekao zapada: Putin i ja smo braća rođena!

Pravda 28.03.2017
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko nazvao je predsednika Rusije Vladimira Putina "rođenim bratom" i rekao da će uskoro razgovarati sa Moskvom "bez posrednika". Lukašenko je rekao da je sa Putinom uspostavio dobre i bratske odnose i naglasio da… »

Njemu ništa ne može da promakne: Rusi prvi put upotrebili radarski sistem Zoo-park 1M (video)

Pravda 28.03.2017
Pripadnici artiljerije su tokom taktičkih vojnih vežbi na poligonu "Cugol" u Zabajkalu prvi put upotrebili savremeni radski sistem za izviđanje "Zoo-park 1M", saopštio je novinarima načelnik pres-službe Istočnog vojnog okruga pukovnik Aleksandar… »

KISINDžER: "Putin nije Hitler..."

Pravda 28.03.2017
Bivši šef Stejt departmenta Henri Kisindžer, na sastanku Trilateralne komisije koja je održana 25-26. marta u Vašingtonu, podsetio je ljude da predsednik Rusije Vladimir Putin nije Adolf Hitler i da će dijalog sa Moskvom biti svima od koristi. -… »

"Za Erdogana su Hrvati mali fašisti koji žele rat sa Srbima"

Pravda 28.03.2017
Hrvatsku javnost uznemirio je prilog turske državne televizijske stanice "TRT World" u kojem se otvoreno postavilo pitanje da je li Hrvatska na putu novog rata protiv Srbije. Prilog dovodi u vezu pojačano opremanje hrvatskih oružanih snaga s lošom… »

Lavrov: Poboljšanje odnosa sa SAD vrlo teško!

Pravda 28.03.2017
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da nije lako poboljšati odnose Rusije i SAD, ali da je Rusija spremna da da sve od sebe kako bi to ostvarila. - Konstruktivan dijalog između SAD i Rusije moguć je u vezi bilo kojeg bilateralnog… »

Snimak sa prve linije: Sirijska vojska uspela da odbije napad džihadista! (video)

Pravda 28.03.2017
Sirijska vojska je uspela da preokrene situaciju na terenu i neutrališe dobitke koje su džihadisti ostvarili u južnim delovima Mardeha. Predvođeni elitnim Tigrovim snagama, sirijski vojnici su zauzeli selo Marzaf nakon pokretanja snažnog kontranapada… »

Tigrova zamka: Džihadisti su napredovali kroz sela severne Hame, nisu ni slutili šta ih čeka! (video)

Pravda 28.03.2017
Džihadisti Harkat Ahrar al Šama uleteli su u taktički postavljenu zamku, nakon osvajanja sela Al Sakir na severu sirijske pokrajine Hame. Nakon celodnevnog foto i video izveštavanjima o svojim uspesima na frontu u selu Al Sakir, džihadisti su se… »

Putin: Ova zemlja je pouzdan partner Rusije!

Pravda 28.03.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra Iran dobrim susedom i pouzdanim partnerom. „Rusiju i Iran povezuju mnoge godine, da ne kažem vekovi saradnje. Već više od 500 godina održavamo diplomatske odnose“, rekao je šef ruske države na početku… »