Izvor: Press arhiva vesti 28.03.2017

Đorđević: Brinemo o bezbednosti građana jačanjem vojske

Press 28.03.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević izjavio je da je briga o bezbednosti građana kroz jačanje Vojske usklađena s rastom ekonomije. Foto:B92.net Nama je interes da vojska bude najmodernija i najbolje opremljena, da jača operativne sposobnosti, da može… »

Potvrđeno: Španci bez Nadala u Beogradu

Press 28.03.2017
Selektor Dejvis kup selekcije Španije Končita Martinez saopštila je spisak igrača za četvrtfinale protiv Srbije na kojem, kako je i najavljeno, nema prve zvezde. foto: novosti.rs Selektor Dejvis kup selekcije Španije Končita Martinez saopštila je… »

Šešelj: Drugi kandidati nemaju šansu da pobede Vučića

Press 28.03.2017
Kandidat za predsednika Srbije Vojislav Šešelj je u Nišu poručio građanima da glasaju za njega 2. aprila jer samo on ima šanse da pobedi Vučića u drugom krugu. Foto:B92.net On je rekao da ne treba dozvoliti da sva vlast dođe u jedne ruke, pa… »

Hvala, dođite nam ponovo: EU isporučuje Britaniji 60 milijardi evra visok ​račun za Brexit

Press 28.03.2017
Iako Velika Britanija svake nedelje uplaćuje u Brisel 350 miliona funti, glavni račun za razvod tek treba da stigne u London. U sredu (29.3), britanska premijerka zvanično će proglasiti izlazak Velike Britanije iz EU, u skladu sa članom 50… »

Crna gora NA korak od NATO: Protivnici pristupanja kao razlog navode dug od 20.000 milijardi dolara

Press 28.03.2017
Nakon rasprave u Senatu sledi i glasanje o ratifikaciji ulaska u NATO, za šta je potrebna dvotrećinska podrška. Senat SAD-a podržao je proceduralnu meru kojom je okončana rasprava o Protokolu o prijemu Crne Gore u NATO, čime je otvoren put za… »

General Zrnić: "Migovi" nisu slatkiši

Press 28.03.2017
Dolazak prvih ruskih aviona "MiG 29" u Srbiju može se očekivati narednih nedelja, ali u vezi sa konkretnim datumom ne treba vršiti medijski pritisak. Foto:B92.net To je izjavio general Bojan Zrnić, član Srpsko-ruskog komiteta za vojnotehničku… »

Spuštena zavesa na 46. Dane komedije

Press 28.03.2017
Uručenjem nagrada i čitanjem poruke povodom Međunarodnog dana pozorišta, kojoj je ove godine autor poznata francuska glumica Izabel Iper, u Jagodini je spuštena zavesa na 46. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani… »

Navijači prekinuli utakmicu, napadnut fudbaler Senegala

Press 28.03.2017
Nekoliko desetina Senegalaca ušlo je na teren stadiona u Parizu, ragbi zahvatom napalo Laminea Gasamu i usledio je prekid u 88. minutu. foto: novosti.rs Prijateljska utakmica između Senegala i Obale Slonovače u Parizu prekinuta je u 88. minutu upadom… »

AMSS: Saobraćaj umeren, oprez zbog poledice na planinama

Press 28.03.2017
Saobraćaj na putevima Srbije jutros je umerenog intenziteta, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Foto:B92.net Moguća je poledica na putevima u planinskim predelima, a vozačima se savetuje oprezna vožnja na deonicama na kojima su radovi u toku… »

Protiv jezičkog nacionalizma: Više od 200 stručnjaka i umetnika iz Srbije, Hrvatske i BiH potpisalo "Deklaraciju o…

Press 28.03.2017
Deklaraciju o zajedničkom jeziku do sada je potpisalo više od dve stotine lingvista, književnika, naučnika, aktivista i drugih ličnosti iz javnog i kulturnog života Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Više od dvesta stručnjaka… »