Izvor: Press/Svet arhiva vesti 28.03.2017

Hvala, dođite nam ponovo: EU isporučuje Britaniji 60 milijardi evra visok ​račun za Brexit

Press 28.03.2017
Iako Velika Britanija svake nedelje uplaćuje u Brisel 350 miliona funti, glavni račun za razvod tek treba da stigne u London. U sredu (29.3), britanska premijerka zvanično će proglasiti izlazak Velike Britanije iz EU, u skladu sa članom 50… »

Evropski sud pravde potvrdio: Sankcije EU Rusiji su u skladu s propisima!

Press 28.03.2017
Evropski sud pravde, koji se nalazi u Luksemburgu, saopštio je da su "restriktivne mere" protiv ruskih kompanija, uključujući i Rosnjeft, uvedene zbog krize u Ukrajini, kao i da su u skladu sa propisima. Evropski sud pravde presudio je danas da su… »

Telo Kim Džong Nama nema ko da preuzme, i dalje u Maleziji

Press 28.03.2017
Telo Kim Džong-Nama, polubrata severnokorejskog lidera Kim Džong-Una, i dalje se nalazi u Kuala Lumpuru jer ga još niko nije preuzeo. Foto:B92.net "Moramo da proverimo u forenzičkom sektoru da li je neko podneo zahtev za iznošenje tela, ali koliko za… »

Preminuo borac protiv aparthejda Ahmed Katrada

Press 28.03.2017
Borac protiv aparthejda u Južnoj Africi Ahmed Katrada, koji je 26 godina proveo u zatvoru, mnoge od njih s Nelsonom Mandelom, umro je u 88 godini. Foto:B92.net Katradina fondacija saopštila je da je umro pošto je ranije ovog meseca primljen u bolnicu… »

"Čivava ne može da se izbori sa kartelima"

Press 28.03.2017
Guverner meksičke države Čivava, Havijer Koral izjavio je da njegova vlada nema sredstva da se bori protiv organizovanog kriminala. Foto:B92.net Koral je rekao da je zatražio pristup federalnim izvorima finansiranja za pomoć lokalnoj policiji u borbi… »

Žestoki sukobi Kineza za policijom u Parizu

Press 28.03.2017
Više stotina ljudi, većinom pripadnika kineske zajednice, protestovalo je u Parizu u znak protesta zbog smrti 56-godišnjeg Šaojo Liua. Foto:B92.net Liu je ubijen u nedelju prilikom policijske intervencije koja je krenula po zlu, javljaju francuski… »

Plan Amerike: Srbija će morati da zarati sa svojim susedima

Press 28.03.2017
Informacije koje stižu iz sveta su neverovatne... Prema procurelim informacijama, plan Amerike je da će Srbija morati da zarati sa svojim susedima u cilju njenog konačnog raspada. "Vreme je da se stane na put Velikoj Srbiji", piše unutar dokumenata… »

Širom Rusije protesti protiv korupcije: Uhapšeno najmanje 500 ljudi, među njima i lider opozicije

Press 28.03.2017
Opozicionar i bloger pozvao je na demonstracije posle nedavnog izveštaja u kojem tvrdi da premijer Dmitrij Medvedev gomila skupocene vile, jahte i vinograde vrednosti više milijardi. Ruska policija uhapsila je danas najmanje 500 osoba, među kojima i… »

Zaokret ka sajber frontu: NATO ulaže 3 milijarde dolara u satelitske i kompjuterske sisteme

Press 28.03.2017
Svrha atronomskih ulaganja je pre svega da se obeshrabre hakeri ali i da se odagnaju druge pretnje, među kojima su rusko mešanje u bliski istok, iranski balistički projektili, migracije i islamski terorizam. Severnoatlantska alijansa NATO planira da… »

Medlin Olbrajt ljuta: Srbija je kriva za sve ratove

Press 28.03.2017
Prema njenim šokantnim rečima... Medlin Olbrajt je izjavila 2000.godine, kada je Slobodan Milošević bio smenjen, da će Srbija zbog njega snositi svu odgovornost za ratove iz prošlosti. "Srbija je evidentno kriva za sve ratove u svojoj prošlosti"… »