Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 28.03.2017

Organizovan prijem za Mirka Demića, dobitnika nagrade “Meša Selimović“

Ritam grada Kg 28.03.2017
Za dobitnika nagrade “Meša Selimović“, Mirka Demića, književnika, publicistu i direktora Narodne biblioteke “Vuk Karadžić“ u Kragujevcu, u Svečanom salonu Skupštine grada priređen je prijem. Domaćini Demiću bilu su Miroslav… »

U toku rekonstrukcija škole u Trmbasu

Ritam grada Kg 28.03.2017
U toku su radovi na rekonstrukciji školskog objekta u Trmbasu. Školu su posetili predstavnici gradske vlasti u Kragujevcu, kako bi se uverili da se radovi odvijaju planiranom dinamikom. Delegaciju grada činili su član Gradskog veća za obrazovanje… »

Počinju Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije

Ritam grada Kg 28.03.2017
Tradicionalna manifestacija – Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije, 21. po redu, počinje danas u Kragujevcu. Pozorišne predstave gimnazijalaca iz cele Srbije biće igrane svakog dana do 6. aprila od 16 do 20 časova u Knjaževsko sprskom… »

Jan Bibijan u PZD

Ritam grada Kg 28.03.2017
Sutra od 18 časova, u Pozorištu za decu Kragujevac, igra se najnovija predstava „Jan Bibijan“, koju je po romanu Elina Pelina režirala Biserka Kolevska. Ovo je prva predstava naučnofantastičnog žanra u kragujevačkom PZD i namenjena je deci… »

CRTA: “Građani na straži” prate izborni proces

Ritam grada Kg 28.03.2017
CRTA posmatračka misija “Građani na straži” prati kvalitet celokupnog izbornog procesa i na izborni dan će imati posmatrače na biračkim mestima. Tokom izbornog dana 900 posmatrača biće raspoređeno na osnovu slučajnog i reprezentativnog… »

Nadležni još uvek nemaju rešenje za RTK

Ritam grada Kg 28.03.2017
Ni nakon novog sastanka koji su zaposleni u Radio televiziji Kragujevac imali sa predstavnicima ministarstva privrede i kulture i informisanja Republike Srbije ne nazire se rešenje za opstanak te medijske kuće. Kako su saopštili zaposleni u RTK, osim… »

Promocija knjige „Glineni kralj“

Ritam grada Kg 28.03.2017
Sutra od 19 časova, u Kontakt galeriji SKC-a, biće predstavljena knjiga „Glineni kralj“, Branke Selaković. Kreiranje identiteta i smisao uspeha, uz unapred osmišljen nedostatak etike, to je suština ovog romana. Srpska spisateljica na duhovit… »

OŠ „Svetozar Marković“ u završnici „Igrajmo za 16“

Ritam grada Kg 28.03.2017
U završinici Memorijalnog turnira RTS-a “Igrajmo za 16“ u grupi Gradovi, Kragujevac je dobio svog predstavnika koji će se za titulu najboljeg boriti u mečevima koji će biti održani u Beogradu 1. i 2. aprila. Tim Osnovne škole “Svetozar… »