Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 28.03.2017

Hodžaj: Vučiću dozvoljena poseta Kosovu

RTS 28.03.2017
Kosovski ministar inostranih poslova Enver Hodžaj izjavio je da je premijeru i kandidatu za predsednika Srbije Aleksandru Vučiću dozvoljena poseta Kosovu u sredu 29. marta i da će ona trajati tri sata. Na konferenciji za medije sa ministrom inostranih… »

Radulović: Glavni problem Srbije je partokratija

RTS 28.03.2017
Predsednički kandidat Saša Radulović večeras je na predizbornom skupu u Novom Sadu rekao da je centralni problem Srbije partokratija i da će je on zaustaviti ukoliko pobedi na izborima. Saša Radulović je, obraćajući se prisutnima u sali… »

Šešelj delio svoje knjige građanima u Knez Mihailovoj

RTS 28.03.2017
Predsednički kandidat Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj danas je, u okviru predizborne kampanje, potpisivao i delio svoje knjige građanima u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu. U isto vreme, u svim većim gradovima u Srbiji organizovano je… »

Nikolić putuje u zvaničnu posetu Kini

RTS 28.03.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić biće u četvrtak i petak, 30. i 31. marta, u zvaničnoj poseti Kini. Sastaće se sa kineskim kolegom i sa najvišim zvaničnicima, a biće proglašen i za počasnog građanina Pekinga. Tokom posete, Nikolić će imati… »

Tači: Pokušaću da ubedim Srbe da glasaju za vojsku

RTS 28.03.2017
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da će raditi na tome da ubedi Srbe da glasaju za formiranje kosovske vojske uprkos nalozima koje, kako tvrdi, dobijaju iz Beograda da to ne učine, prenosi prištinski kanal "Tribuna". "Kosovskim Srbima… »

Čanak: Vučić ne može da računa na naš glas u drugom krugu

RTS 28.03.2017
Predsednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je da ne bi bilo dobro za Srbiju da pobedi kandidat vladajućih partija Aleksandar Vučić i pozvao građane da u što većem broju izađu na izbore 2. aprila. Kako se navodi… »

Jeremić: Ispraviti nepravdu prema ratnim veteranima

RTS 28.03.2017
Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je da je populacija veterana i ratnih vojnih invalida u normalnim zemljama na svaki način povlašćena i da tako mora biti i u Srbiji, kao i da bi kao predsednik inicirao zakon koji bi sistemski rešio njihov… »

Vučić: Ne glasaju žene za lepotu, već za odgovornost

RTS 28.03.2017
Predsednik SNS-a i predsednički kandidat Aleksandar Vučić razgovarao je sa građankama u sportskom centru "Šumice" istakavši da je uveren da će u budućnosti biti još veći broj marljivih žena u vlasti. "Žene mnogo bolje od muškaraca razumeju… »

"'Migovi' nisu slatkiši, njihov dolazak zahteva procedure"

RTS 28.03.2017
General Bojan Zrnić, član Srpsko-ruskog komiteta za vojnotehničku saradnju, kaže da se dolazak prvih ruskih aviona "mig 29" u Srbiju može očekivati narednih nedelja, ali da u vezi sa konkretnim datumom ne treba vršiti medijski pritisak. "Mislim da… »

Prve optužnice za zločine pripadnika OVK za mesec dana?

RTS 28.03.2017
Prve optužnice Specijalnog tužilaštva za ratne zločine pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova mogle bi da budu objavljene u maju mesecu, pošto se kosovski Ustavni sud izjasni o usvojenom Pravilniku o postupku i dokazima Specijalnog suda… »