Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 28.03.2017

Kožna sedišta iz Šapca za automobile visoke klase

RTS 28.03.2017
Potpisivanjem ugovora, italijanska kompanija "Pasubio" ozvaničila je da će u Šapcu proizvoditi kožna sedišta i unutrašnji enterijer za luksuzne automobile Porše, Bentli, Lamborgdžini, BMV, Range Rover i Jaguar. U hali od 5.000 metara kvadratnih… »

Hvalimo se nacionalnom, a spremamo internacionalnu kuhinju

RTS 28.03.2017
Gotovo da nema srpskog restorana koji na meniju nema neko internacionalno jelo za čiju pripremu su potrebni sastojci iz uvoza. U te menije mnogo je teže uvrstiti domaća jela sa kajmakom, sirom ili suhomesnatim proizvodima iz neposrednog okruženja… »

Pijanim pacijentima pomoć uz asistenciju policije

RTS 28.03.2017
Ekipe Hitne pomoći u Subotici, u protekla tri meseca četiri puta napali su pacijenti u alkoholisanom stanju. Rešenje tog problema u subotičkom Domu zdravlja vide u dobijanju statusa službenog lica za medicinske radnike. Zbog četvrtog napada na ekipu… »

Pirotski gimnazijalac prvak države u fizici

RTS 28.03.2017
Na državnom takmičenju iz fizike, koje je održano u Kladovu, pirotsku Gimnaziju predstavljalo je osmoro učenika. Učenik drugog razreda Aleksa Stefanović postao je državni prvak i apsolutni je pobednik u svojoj kategoriji, a veliki uspeh postigli su… »

U Kosjeriću se pripremaju i za lokalne izbore

RTS 28.03.2017
I dok će predsednički izbori biti održani u nedelju, 23. aprila će u Zaječaru, Vrbasu, Odžacima, Kovinu i Kosjeriću građani birati lokalnu vlast. Za 27 odborničkih mesta u Skupštini opštini Kosjerić liste je predalo pet stranaka i koalicija… »

Spojio ljubav prema muzici i frizerskom zanatu

RTS 28.03.2017
Kraljevčanin Damnjan Vukomanović od rane mladosti imao je želju da jednog dana postane uspešan frizer i muzičar. Ne želeći da zapostavi ni zanat, ni rokenrol, danas poznati kraljevački frizer je u svom salonu našao mesto za nekoliko svojih… »