Izvor: SEEbiz arhiva vesti 28.03.2017

Đorđević: Rusija u Srbiji pravi centar za remont helikoptera

SEEbiz 28.03.2017
BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević izjavio je danas da je briga o bezbednosti gradjana kroz jačanje operativne sposobnosti Vojske Srbije uskladjena s rastom ekonomije i poboljšanjem materijalnog položaja gradjana. "Nama je interes da vojska… »

Avion Air Serbije dobio ime Gorana Bregovića

SEEbiz 28.03.2017
BEOGRAD - Avio-kompanija Air Serbia nazvala je jedan od svojih aviona po muzičaru Goranu Bregoviću. Bregović će tako postati peti istaknuti građanin Srbije kome se, zbog nemerljivog doprinosa svetskoj muzičkoj sceni odaje priznanje u okviru programa… »

Dijamant i Frikom: Rast prodaje i proizvodnje od početka godine

SEEbiz 28.03.2017
BEOGRAD - Poslovanje kompanija "Dijamant" i "Frikom", koje su deo hrvatskog koncerna "Agrokor" stabilno je u potpunosti, a prema rečima njihovih direktora Tea Vujčića i Gojka Djošića, obe kompanije od početka godine beleže rast proizvodnje i… »

Pravni tim Saše Jankovića dobio video o prisiljavanju ljudi da glasaju za Vučića

SEEbiz 28.03.2017
BEOGRAD - Pravni tim predsedničkog kandidata Saše Jankovića saopštio je danas da im se svakodnevno javlja po nekoliko desetina zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama koji tvrde da ih rukovodioci prisiljavaju da se obavežu da će glasati za… »

Vučić: Sutra ne idem na Kosovo

SEEbiz 28.03.2017
BEOGRAD - Predsednički kandidat i premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sutra neće ići na miting u Leposavić na Kosovu. "Da li ću da dolazim sa (Aleksandrom) Vulinom, (Nebojšom) Stefanovićem ili nekim trećim, neće mi oni… »

Milovanović: Očekujemo da država zaštiti svoj interes i kapital u Energoprojektu

SEEbiz 28.03.2017
BEOGRAD - Generalni direktor beogradskog Energoprojekta Vladimir Milovanović izjavio je danas da očekuje da država kao pojedinačno najveći akcionar zaštiti svoj interes i kapital u tom preduzeću jer ako to ne učini on će biti obezvredjen. "Naše… »

Stabilizacija tečaja dolara nakon izjava iz Feda o rastu kamatnih stopa

SEEbiz 28.03.2017
LONDON - Tečaj dolara u utorak se stabilizirao na međunarodnim tržištima prema košarici najznačajnijih svjetskih valuta nakon najlošijeg tjedna od izborne pobjede predsjednika Donalda Trumpa, a zahvaljujući najnovijim signalima o daljnjem rastu… »

Beogradska berza: Halkbank najprometniji, akcije ponovo na 9.000

SEEbiz 28.03.2017
BEOGRAD - Drugi dan zaredom domaće tržište akcija beleži pad vrednosti uz solidnu investicionu aktivnost. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 188,9 miliona RSD (1,5 miliona EUR) a gro prometa su zauzele državne hartije od vrednosti, dok je… »

Yinlong zainteresovan za Ikarbus

SEEbiz 28.03.2017
BEOGRAD - Kineska kompanija Yinlong posredstvom kompanije LTO Energy iz Zagreba na današnjem sastanku sa srpskim ministrom privrede Goranom Kneževićem potvrdila je interesovanje za Ikarbus. Yinlong je najveća svetska kompanija za proizvodnju… »

Sarajevska berza: Nastavljena dominacija BH Telecoma

SEEbiz 28.03.2017
SARAJEVO - Prometom vrijednim 374.484 KM nastavljena je ovosedmična trgovina na Sarajevskoj berzi. Ponovo su najtrgovanije bile dionice BH Telecoma, kojima je danas prometovano u vrijednosti 232.159 KM. U vrhu najtrgovanijih danas se našla i… »