Izvor: Sputnik/Politika arhiva vesti 28.03.2017

Tači: Pokušaću da ubedim Srbe da glasaju za vojsku

Sputnik 28.03.2017
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas da će raditi na tome da ubedi Srbe da glasaju za formiranje kosovske vojske uprkos nalozima koje, kako tvrdi, dobijaju iz Beograda da to ne učine, prenosi danas prištinski kanal „Tribuna“… »

Američka vojska uvlači Mila u NATO — Tramp seče!

Sputnik 28.03.2017
Do kraja nedelje trebalo bi da bude izglasan Protokol o prijemu Crne Gore u NATO i poslat američkom predsedniku koji može da ga potpiše, da stavi veto na njega ili da ga odloži. Najverovatnija je ratifikacija. Zašto? Američki Senat će prvi put u… »

Jeremić: Ispraviti nepravdu prema ratnim veteranima

Sputnik 28.03.2017
Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je da je populacija veterana i ratnih vojnih invalida u normalnim zemljama na svaki način povlašćena i da tako mora biti i u Srbiji, kao i da bi kao predsednik inicirao zakon koji bi sistemski rešio njihov… »

Ne idem na KiM, ne dolaze u obzir pritisci i cirkus Prištine

Sputnik 28.03.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće sutra otputovati na Kosovo i Metohiju, jer ne prihvata ucenjivanja iz Prištine. „Ne dolaze u obzir takva vrsta pritiska i takav cirkus kakve je pravila Priština“, rekao je Vučić, gostujući u… »

Janković: Vojska Srbije ne sme da bude alat u rukama politike

Sputnik 28.03.2017
Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je da država, bezbednost i Vojska Srbije ne smeju da budu alat u rukama političara, već da moraju da ostanu isključivo u službi svih građana Srbije. U saopštenju je navedeno da je Janković na sastanku… »

U Norveškoj hladno, al′ sreća veća nego na Balkanu

Sputnik 28.03.2017
Subjektivni osećaj dobrobiti proizilazi iz toga šta očekujete u sopstvenoj zemlji, pa se u onim zemljama gde javni interes i javno dobro nisu u prvom planu svi osećaju nezadovoljno. Novija istraživanja sugerišu da nivo sreće ne određuje koliko… »

Đorđević: S Rusijom dogovorena isporuka i tenkova i borbenih vozila

Sputnik 28.03.2017
Srbija će imati jednu modernu flotu aviona koja će moći da u potpunosti čuva naše nebo i da bude garant bezbednosti svim našim građanima, izjavio je danas ministar odbrane Zoran Đorđević dodajući da je, pored toga, dogovoreno da bude… »

Nikolić počasni građanin Pekinga

Sputnik 28.03.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće u četvrtak i petak, 30. i 31. marta, u zvaničnoj poseti Kini, gde će se sastati sa kineskim kolegom, kao i najvišim zvaničnicima, a biće i proglašen za počasnog građanina grada Pekinga. Predsednik… »

Stamatović poziva opozicione kandidate na dogovor

Sputnik 28.03.2017
Predsednički kandidat Milan Stamatović pozvao je protivkandidate iz opozicije na hitan sastanak zbog, kako tvrdi, postojanja brojnih primera neregularnosti koje prete da ugroze legitimitet, ali i legalitet izbornog procesa. U saopštenju dostavljenom… »

Vučića naljutilo pominjanje Šredera u negativnom kontekstu

Sputnik 28.03.2017
Premijer Aleksandar Vučić oštro je reagovao na kritike zbog toga što je doveo bivšeg kancelara Gerharda Šredera u Beograd 24. marta. Na primedbu dugogodišnjeg novinara i urednika Jakše Šćekića što je na godišnjicu NATO bombardovanja doveo… »