Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 28.03.2017

Le Penova: Uz dijalog Rusije i SAD do pobede nad terorizmom

Sputnik 28.03.2017
Bez stalnog dijaloga sa Rusijom, SAD i drugim zemljama biće nemoguće da pobede terorizam, rekla je liderka partije Nacionalni front i kandidatkinja za predsednicu Francuske Marin le Pen. „Ne razumem kako moji konkurenti mogu da se nadaju povratku… »

Državljanin Rusije priznao krivicu za sajber kriminal

Sputnik 28.03.2017
Državljanin Rusije Maksim Senah, koji je iz Finske izručen u SAD zbog optužbi za kompjuterske prevare, priznao je krivicu pred sudom, javila je agencija „Frans pres“, pozivajući se na saopštenje Ministarstva pravde SAD. Senah je pritvoren u… »

London podržava evropske sankcije „Rosnjeftu“

Sputnik 28.03.2017
Komentarišući odluku Evropskog suda, koji je sankcije EU protiv kompanije „Rosnjeft“ priznao kao legitimne, predstavnik britanskog Forin ofisa izjavio je da London u potpunosti podržava sankcije EU, što, prema njegovim rečima, jasno pokazuje… »

Spajser se ponovo posvađao sa novinarima zbog „uticaja Rusije“

Sputnik 28.03.2017
Portparol Bele kuće Šon Spajser je završio redovan brifing za medije nakon što se ponovo raspravljao sa novinarima o vezama američke administracije sa Rusijom. Spor je nastao nakon što je jedna novinarka pokušala da postavi pitanje počinjući sa… »

Oko 500 ruskih mornara na vežbama kod Kalinjingrada

Sputnik 28.03.2017
Oko 500 vojnika pomorske pešadije primorskih trupa Baltičke flote izvelo je vojne vežbe morskog desanta i proboja odbrane uslovnog neprijatelja sa mora na poligonu Hmeljevki u Kalinjingradskoj oblasti, rekao je predstavnik Baltičke flote kapetan prve… »

Tramp ukinuo Obamine mere o klimatskim promenama

Sputnik 28.03.2017
Američki predsednik Donald Tramp potpisao je izvršnu uredbu kojom se poništava niz propisa o borbi protiv klimatskih promena, iz vremena bivšeg predsednika Baraka Obame. „Moja administracija stavlja tačku na rat za ugalj“, rekao je Tramp uoči… »

Rusija će preduzeti kontra-mere na američko razmeštanje PRO

Sputnik 28.03.2017
Adekvatne odgovarajuće mere Rusije na razmeštanje protivraketnog sistema SAD su iznuđene, usmerene na prevenciju narušavanja balansa snaga i minimalizovanje štete po bezbednost zemlje zbog razmeštanja američke protivraketne odbrane, izjavio je na… »

I Šveđani pišu Putinu, ali pisma ne stižu

Sputnik 28.03.2017
Stanovnik grada Treleborga na jugu Švedske doveo je u pitanje efikasnost poštanske kompanije „Postnord“ kada je u ponedeljak u svom poštanskom sandučetu našao pogrešno adresirano pismo, piše „Treleborgs alehanda“. Na koverti je oštrim… »

Bela kuća: Nismo sprečili svedočenje bivšeg državnog tužioca o Rusiji

Sputnik 28.03.2017
Bela kuća nije preduzela nikakve korake kako bi sprečila bivšeg vršioca dužnosti generalnog tužioca SAD Sali Jejts da svedoči o Rusiji i predsedničkim izborima 2016. godine na raspravi u Predstavničkom domu Odbora za obaveštajne službe… »

Tramp dolazi na samit G20 u Hamburgu

Sputnik 28.03.2017
Predsednik SAD Donald Tramp potvrdio je učešće na samitu G20 u Hamburgu u julu, saopštila je Bela kuća nakon razgovora američkog lidera sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. „Predsednik je rekao da se nada da će posetiti Hamburg tokom samita… »