Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 28.03.2017

Afrika: Najveća humanitarna kriza u svetu od nastanka UN

Večernje novosti 28.03.2017
Najveća svetska humanitarna kriza u poslednjih 70 godina proglašena je u tri afričke države, koje su na ivici masovne gladi, NAJROBI - Najveća svetska humanitarna kriza u poslednjih 70 godina proglašena je u tri afričke države, koje su na ivici… »

Papren razvod: Račun za Bregzit - 60 milijardi evra?

Večernje novosti 28.03.2017
Uoči sutrašnjeg zvaničnog početka pregovora između Britanije i 27 zemalja članica Evropske unije o izlasku te zemlje iz kluba, glavno pitanje je koliko Britanci moraju da plate za razvod. Uoči sutrašnjeg zvaničnog početka pregovora između… »

Tramp prozvan ''nacionalnom sramotom'' posle slanja fakture Merkel

Večernje novosti 28.03.2017
Donald Tramp proglašen je "međunarodnom sramotom" nakon što je uručio fakturu za dugovanje troškova obrane Angeli Merkel. Američki predsednik Donald Tramp proglašen je "međunarodnom sramotom" nakon što je uručio fakturu za dugovanje troškova… »

Ruski monstrum ubio 84 žene "Sibirski vukodlak" optužen za još 60 ubistava: Žrtve seksualno zlostavljao, pa bi im presudio!

Večernje novosti 28.03.2017
U periodu od 20 godina bivši policajac Mihail Popkov počinio 84 ubistva u gradu Irkutsku, Angarsku i Usolje-Sibirskoje. Seksolozi utvrdili da je sklon sadističkoj ubilačkoj maniji. MOSKVA - Ruski istražni biro optužio je bivšeg policajca Mihaila… »

Mađarska migrante zatvara u kampove

Večernje novosti 28.03.2017
Tražioci azila koji uđu u Mađarsku kao i oni koji se trenutno nalaze u toj zemlji biće zatvarani u kampove na južnoj granici sa Srbijom dok im zahtevi ne budu obrađeni. BUDIMPEŠTA - Mađarska je saopštila da je spremna da od danas počne sa… »

Moskva: Navaljnog osudili na 15 dana zatvora

Večernje novosti 27.03.2017
Izrečena kazna ruskom opozicionom lideru, inspiratoru nedeljnih protesta. Odbijeni pozivi SAD i Evropske unije da se uhapšeni oslobode. MOSKVA - OD STALNOG DOPISNIKA RUSKI opozicioni lider Aleksej Navaljni osuđen je na 15 dana zatvora zbog… »

Lavrov: Rusija nema teritorijalnih pretenzija prema susedima

Večernje novosti 28.03.2017
Zainteresovani smo da nas okružuju napredne zemlje, zemlje sa kojima bismo uspostavljali partnerske odnose u duhu dobrosusedstva", rekao je ruski ministar inostranih poslova. MOSKVA - Rusija je mirnodopska država i nema teritorijalne pretenzije prema… »

Jildirim: Evropa bi trebalo da gleda svoja posla

Večernje novosti 28.03.2017
Turski premijer Binali Jildirim upozorio je Evropu da se ne meša u referendum koji za cilj ima proširenje ovlašćenja predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Turski premijer Binali Jildirim upozorio je danas Evropu da se ne meša u referendum… »

Rusi upozoravaju: Veliki rizik od iznenadnog nuklearnog napada sa američkih brodova iz Crnog mora

Večernje novosti 28.03.2017
General Sergej Rudskoj kaže da opasnost predstavlja i antiraketni štit blizu granica Rusije. AMERIČKI antiraketni sistemi u Evropi i brodovi blizu ruske granice stvaraju snažan potencijal za izenadni nuklearni napad, stav je načelnika Glavne… »

Berlin: Ukraden drugi po veličini zlatnik na svetu

Večernje novosti 28.03.2017
Provalnici su iz trezora jednog berlinskog muzeja ukrali zlatnik težak 100 kilograma i prečnika oko pola metra, koji vredi oko 3,8 miliona evra, saopštila je danas berlinska policija. Provalnici su iz trezora jednog berlinskog muzeja ukrali zlatnik… »