Svet arhiva vesti 28.03.2017

Škotski parlament glasao za novi referendum o nezavisnosti

Gde investirati 28.03.2017
Poslanici škotskog parlamenta glasali su da se omogući premijerki Nicole Sturgeon da podnese zvaničan zahtev britanskoj vladi da se održi novi referendum o nezavisnosti Škotske, uoči formalnog pokretanja procesa izlaska Britanije iz EU. Za… »

Tri afričke države na ivici masovne gladi

Politika 28.03.2017
NAJROBI – Najveća svetska humanitarna kriza u poslednjih 70 godina proglašena je u tri afričke države, koje su na ivici masovne gladi, u vreme kada je američki predsednik Donald Tramp predložio smanjenje pomoći inostranstvu i prekid istorijske… »

Tramp ukinuo "teoriju o globalnom zagrevanju"

B92 28.03.2017
Američki predsednik Donald Tramp potpisao je ukaz o životnoj sredini kojim se nalaže preispitivanje jedne od glavnih mera Baraka Obame o klimi. To je bio Plan čiste energije koji nalaže termocentralama smanjenje emisije ugljendioksida. Tramp koji je… »

Račun za Bregzit 60 milijardi evra?

RTS 28.03.2017
U sredu, 29. marta britanska premijerka zvanično će proglasiti izlazak Velike Britanije iz EU, u skladu sa članom 50 Lisabonskog ugovora. To je istorijski dan: prvi put jedna zemlja najavljuje da napušta evropski klub. Nakon zvanične najave početka… »

Tramp Angeli Merkel: Daj 300 milijardi dolara

Mondo 28.03.2017
Predsednik SAD Donald Tramp proglašen je "međunarodnom sramotom" nakon što je uručio fakturu za dugovanje troškova odbrane nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, prilikom njene posete SAD. Foto: AP/Evan Vucci Sve zemlje NATO-a su se usuglasile kako će… »

Ruski monstrum ubio 84 žene "Sibirski vukodlak" optužen za još 60 ubistava: Žrtve seksualno zlostavljao, pa bi im presudio!

Večernje novosti 28.03.2017
U periodu od 20 godina bivši policajac Mihail Popkov počinio 84 ubistva u gradu Irkutsku, Angarsku i Usolje-Sibirskoje. Seksolozi utvrdili da je sklon sadističkoj ubilačkoj maniji. MOSKVA - Ruski istražni biro optužio je bivšeg policajca Mihaila… »

Saradnici Navaljnog dobili zatvorske i novčane kazne

B92 28.03.2017
Moskva -- Saradnici ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, uhapšeni kad i on za vreme protesta širom Rusije, osuđeni su na kratke zatvorske ili na novčane kazne. Kako je saopštio Fond za borbu protiv korupcije (FBK), 13 članova te organizacije koju… »

Mađarska migrante zatvara u kampove

Večernje novosti 28.03.2017
Tražioci azila koji uđu u Mađarsku kao i oni koji se trenutno nalaze u toj zemlji biće zatvarani u kampove na južnoj granici sa Srbijom dok im zahtevi ne budu obrađeni. BUDIMPEŠTA - Mađarska je saopštila da je spremna da od danas počne sa… »

"Rusiji nisu potrebne tuđe teritorije, ali u Donbasu..."

B92 28.03.2017
Rusija nema nikakvih teritorijalnih pretenzija prema susednim državama, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. „Rusija je mirnodopska država. Mi nemamo teritorijalne pretenzije prema susedima. Zainteresovani smo da nas okružuju napredne… »

Ciklon Debi stigao do Australije, surfere ne zanima /VIDEO

B92 28.03.2017
Snažan ciklon Debi prošao je severnu australijsku obalu i napravio izvesnu materijalnu štetu, a povređen je jedan muškarac, na koga se srušio zid kuće. On je prebačen u bolnicu, ali nije poznato u kakvom se stanju nalazi, prenose agencije. Kako se… »