Svet arhiva vesti 28.03.2017

Parlament Škotske podržao novi referendum o nezavisnosti

Al Jazeera 28.03.2017
Referendum bi trebao biti održan krajem 2018. ili početkom 2019. godine. Škotski parlament podržao je prijedlog prve ministrice Nicole Sturgeon da se održi referendum o nezavisnosti te zemlje. Prijedlog je podržan sa 69 glasova za i 59 protiv… »

Afrika: Najveća humanitarna kriza u svetu

RTV 28.03.2017
NAJROBI - Najveća svetska humanitarna kriza u poslednjih 70 godina proglašena je u tri afričke države, koje su na ivici masovne gladi, u vreme kada je američki predsednik Donald Tramp predložio smanjenje pomoći inostranstvu i prekid istorijske… »

Tramp danas potpisuje novi ukaz o životnoj sredini

Novi magazin 28.03.2017
Američki predsednik Donald Tramp danas će potpisati novi ukaz o životnoj sredini uz spremnost za podsticanje fosilnog goriva, čime se dovodi u pitanje budućnost američkog angažmana prema međunarodnom sporazumu o klimi, koje su SAD formalno… »

Britance će debelo da košta izlazak iz EU: Izlaznicu će da plate 60 milijardi evra

Kurir 28.03.2017
Uoči sutrašnjeg zvaničnog početka pregovora između Britanije i 27 zemalja članica Evropske unije o izlasku te zemlje iz kluba, glavno pitanje je koliko Britanci moraju da plate za razvod, a kao odgovor spominje se suma od 60 milijardi evra koju… »

Slučaj "faktura za angelu": Zašto je Donald Tramp proglašen sramotom amerike

Blic 28.03.2017
Donald Tramp proglašen je "najvećom međunarodnom i američkom sramotom" nakon što je uručio fakturu za dugovanje troškova obrane Angeli Merkel, piše "Independent". Merkel je fakturu dobila tokom posete Beloj Kući, a jedan neimenovani nemački… »

Najsmrtonosniji serijski ubica: Ruski "vukodlak" optužen za 60 ubistava

Blic 28.03.2017
Ruski istražni biro optužio je bivšeg policajca Mihaila Popkova za još 60 ubistava. Popkov se već nalazi na odsluženju doživotne kazne za zbog masovnih ubistava koje je počinio. - Prema istražiteljima u periodu od 20 godina Popkov je počinio 84… »

Saradnici Navaljnog dobili zatvorske i novčane kazne

B92 28.03.2017
Moskva -- Saradnici ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, uhapšeni kad i on za vreme protesta širom Rusije, osuđeni su na kratke zatvorske ili na novčane kazne. Kako je saopštio Fond za borbu protiv korupcije (FBK), 13 članova te organizacije koju… »

Mađarska rigorozna: Migranti će biti zatvarani u kontejnere duž granice sa Srbijom

Blic 28.03.2017
Mađarska je saopštila da je spremna da od danas počne sa zatvaranjem tražilaca azila u kampove na svojoj južnoj granici sa Srbijom, nakon što je ovog meseca usvojila zakon o tome koji je izazvao kritike grupa za zaštitu ljudskih prava i UN. Od… »

Lavrov: Rusija nema teritorijalnih pretenzija prema susedima

Večernje novosti 28.03.2017
Zainteresovani smo da nas okružuju napredne zemlje, zemlje sa kojima bismo uspostavljali partnerske odnose u duhu dobrosusedstva", rekao je ruski ministar inostranih poslova. MOSKVA - Rusija je mirnodopska država i nema teritorijalne pretenzije prema… »

Ciklon Debi stigao do Australije, surfere ne zanima /VIDEO

B92 28.03.2017
Snažan ciklon Debi prošao je severnu australijsku obalu i napravio izvesnu materijalnu štetu, a povređen je jedan muškarac, na koga se srušio zid kuće. On je prebačen u bolnicu, ali nije poznato u kakvom se stanju nalazi, prenose agencije. Kako se… »