Nauka & Tehnologija arhiva vesti 28.03.2017

Obavezno ovo uradite ako imate iPhone

Mondo 28.03.2017
Pre ažuriranja na iOS 10.3 obavezno izvršite backup vašeg telefona. Pitali ste nas, i evo šta smo saznali, kako da rešite "gorući" iOS update problem. Pre ažuriranja, obavezno izvršite backup vašeg uređaja. iOS 10.3 uvodi novi file system, pod… »

Kako da zauvek nestanete s društvenih mreža

Press 28.03.2017
Dosta vam je Snapchat-a? Umorio vas je Twiter? Zasitili ste se Facebooka? Želite da se obrišete s društvenih mreža? To možete da učinite a da pritom ne izgubite dragocene podatke. foto: b92.net Krenimo redom... Da biste obrisali svoj Facebook nalog… »

Otac interneta: Gubimo kontrolu nad podacima

Radio 021 28.03.2017
Pronalazač veba Tim Berners-Li upozorava da su gubitak kontrole nad sopstvenim podacima, širenje lažnih vesti i nepostojanje regulisanja u vezi sa političkim oglašavanjem tri najveće pretnje sa kojima se internet danas suočava. Ljude više brine… »

Samsung predstavio bioskop budućnosti sa novom tehnologijom za bioskopske ekrane

Benchmark 28.03.2017
Samsung će predstaviti svoj najnoviji adut u klasi ekrana, novi Samsung Cinema Screen. Kao prvi LED ekran visokog dinamičkog opsega (HDR) namenjen bioskopima, ovaj ekran donosi do sad neviđen kvalitet slike, oživljavajući filmove i druge sadržaje… »

Ko vodi srpski šah?

Pravda 28.03.2017
Pismo predsednika jednog šahovskog kluba o stanju u Šahovskom savezu Srbije prenosimo u celosti: Posle skandalozne "Skupštine" Šahovskog saveza Srbije 12.februara gde je grupa izvođača beskrupulozno falsifikovala ovlašćenja delegata Šahovskog… »

Samsung će reparirati Note 7 i prodavati ga kao drugačiji model

Press 28.03.2017
U jeku euforije pre zvaničnog predstavljanja Galaxyja S8, Samsung je iznenada objavio saopštenje u kojem obaveštava javnost da će Note 7, “samozapaljivi telefoni”, biti "reciklirani" i kao reparirani uređaji ponovno pušteni u prodaju. foto… »

Besplatno skinite igru „za siromašne“ ;)

Mondo 28.03.2017
Chivalry: Medieval Warfare igra je besplatna još samo neko vreme na Steam platformi, uzmite je odmah! Ova „ For Honor za siromašne igra“ je još samo danas besplatna! Ako volite da mlatarate mačem, ali vam se ne daju pare za For Honor, imamo… »

Hašim Tači: Ubediću Srbe da glasaju za formiranje Vojske Kosova

Telegraf 28.03.2017
- Kosovskim Srbima je naređeno da ne glasaju i oni se plaše pretnji Beograda - obrazložio je on. Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da će ubediti srpske poslanike da glasaju za formiranje Vojske Kosova iako im je zvanični Beograd naredio da to… »

Gardijan: Putujte u Srbiju, neotkriveni dragulj Balkana

Studio B 28.03.2017
Londonski Gardijan naveo je Srbiju kao jednu od 10 zemalja koje „obavezno“ treba posetiti pošto Britanija i zvanično napusti Evropsku uniju, prenosi Blic. „Za bicikliste i one koji vole da pešace, ovo je zemlja snova: prepuna predivnih sela sa… »

Kako otključati Android telefon za koji je zaboravljen PIN ili lozinka? [Za sve verzije Androida]

Pametni telefoni 28.03.2017
Evo kako da otključate Android uređaj za koji ste zaboravili PIN ili lozinku! Ovo uputstvo obuhvata sve Android verzije, počevši od Ice Scream Sandwich, pa sve do Android 7 Nougat verzije... U više navrata smo bili upitani “Kako da otključam… »