Balkan arhiva vesti 10.04.2017

Posle suđenja zapalio zastavu NATO: Radostan idem u zatvor

Večernje novosti 10.04.2017
Marko Milačić, vođa "otpora beznađu," otišao na izdržavanje zatvorske kazne. Predstavnici opozicije učiniće sve da Crna Gora ne uđe u NATO. Podgorica - U plamenu se u ponedeljak, oko podneva, ispred vrata Zavoda za izvršavanje krivičnih… »

Nesreća na vojnoj vežbi u Hrvatskoj

B92 10.04.2017
Zagreb -- Tokom vojne vežbe u Ližnjanu, u Istri, dogodila se nesreća kada je sajla, kojom je meta pričvršćena za vojni avion, pala na jednu kuću. U tom incidentu nema povređenih, a načinjena je manja materijalna šteta. Pilot aviona Hrvatskog… »

Ustaški pozdrav u Splitu: Pripadnici hrvatskih odbranbenih snaga uzvikivali - Za dom spremni

Kurir 10.04.2017
Pripadnici Hrvatskih odbrambenih snaga u Splitu pred spomenikom palim pripadnicima jedinice, slavili su 26. godišnjicu osnivanja IX bataljona "Rafael vitez Boban", a pukovnik Hrvatske vojske Marko Skejo govor je završio pozdravom "Za dom spremni"… »

Kocijančić Makedoncima: Što pre formirati vladu

BK TV 10.04.2017
Brisel je ponovo danas pozvao predsednika Makedonije Ðorđa Ivanova da preispita svoju odluku o davanju mandata za sastav nove vlade lideru SDSM-a Zoranu Zaevu, koji je uz podršku dve albanske partije, DUI i Besa, formirao parlamentarnu većinu sa 67… »

Počela gradnja vrtića u Srebrenici koji finansira Vlada Srbije

Večernje novosti 10.04.2017
Zajedno smo postavili kamen temeljac koji treba da bude temelj ne samo ovog obdaništa već i temelj naše buduće saradnje - rekla je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović. SREBRENICA - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva… »

"Economist" piše jesu li hrvatski i srpski zajednički jezik

N1 Info 10.04.2017
Gotovo 17 miliona ljudi u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori govori varijacije jezika kojeg se nekada zvalo srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski, započinje The Economist tekst u kom govori o inicijativi grupe lingvista i organizacija civilnog društva iz… »

Premijer Slovenije u Sarajevu: Zvizdić: "Građanima BiH isplaćeno 30 miliona evra stare devizne štednje"

Blic 10.04.2017
Slovenija koja je jedan od najznačajnijih spoljnotrgovinskih partnera BiH, ostaje privržena podršci BiH na putu evroatlantskih integracija, izjavili su danas u Sarajevu predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i predsednik Vlade Slovenije… »

Predsednik Mađarske potpisao Zakon o Sorosovom univerzitetu

RTS 10.04.2017
Janoš Ader, predsednik Mađarske, potpisao je Zakon o obrazovanju za koji se smatra da je uperen protiv univerziteta milijardera Džordža Sorosa. Zakon, koji bi mogao da natera Sorosov Centralnoevropski univerzitet (CEU) da se zatvori ili preseli, ove… »

Ljubljana i Zagreb predlažu izmene kontrolnih mera na granicama

RTS 10.04.2017
Slovenački premijer Miro Cerar najavio je da će Ljubljana i Zagreb predložiti Evropskoj komisiji odgovarajuće izmene spornih mera kontrole granica jer je sadašnje stanje "neprihvatljivo". Kako javljaju slovenački mediji, smirivanje stanja na… »

Bugojno na nogama: Nestao trogodišnji dečak!

Kurir 10.04.2017
Dževad Ćeso iz bugojanskog naselja Vesela prijavio je policiji nestanak trogodišnjeg sina Mehmeda. "Sin se igrao pred kućom, dok sam ja radio kod komšije. Da ga nema, primetila je supruga i ostala deca oko 14 sati. Svi verujemo da će se odnekud… »