Društvo arhiva vesti 10.04.2017

Protest u Beogradu: 'Smena kompletne političke elite' (FOTO, VIDEO)

Beta 10.04.2017
U centru Beograda je u ponedeljak uveče održan "Protest protiv diktature", a okupljanje koje je organizovano osmi put završeno je bez incidenata posle nešto više od tri sata šetnje beogradskim ulicama. Najavljeno je da će se novo okupljanje… »

U Srbiji danas do 22 stepena

Danas 10.04.2017
U Srbiji će danas, posle hladnog jutra sa slabim prizemnim mrazom, biti pretežno sunčano i malo toplije vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab vetar. Jutarnja temperatura biće od dva do osam, a najviša dnevna od 18 do… »

Preminuo akademik Vojislav Stanovčić

Politika 10.04.2017
Redovni član Srpske akademija nauka i umetnosti prof. dr Vojislav Stanovčić preminuo u Beogradu, u 87. godini, saopštila je danas SANU. Akademik Vojislav Stanovčić rođen je 2. jula 1930. godine u mestu Ubli, kod Herceg Novog. Diplomirao je na… »

Nikolićev kabinet demantuje navode o nepravilnostima u radu Fondacije

Beta 10.04.2017
Kabinet predsednika Srbije Tomislava Nikolića demantovao je danas navode pojedinih medija o finansijskim nepravilnostima u radu Fondacije njegove supruge Dragice Nikolić. "Rezultаti Fondаcije 'Drаgicа Nikolić' su merljivi i proverljivi… »

Stefanović i Mekejn na vežbi pripadnika specijalnih jedinica

RTS 10.04.2017
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i senator Sjedinjenih Američkih Država Džon Mekejn prisustvovali su u Beogradu zajedničkoj vežbi pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije… »

Dimitrijević: Jankovićevi nisu glasali za otvaranje džakova

RTV 10.04.2017
BEOGRAD - Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević izjavio je danas da članovi tog tela iz izbornog štaba Saše Jankovića nisu glasali za otvaranje vreća i utvrđivanje izbornog rezultata na biračkim mestima koja su za njih bila… »

"Neuništivo bratstvo": Srbija prvi put u vojnim vežbama CSTO

Vesti online 10.04.2017
Srbija će ove godine prvi put kao punopravna članica učestvovati u vojnim vežbama Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO), navode ruski mediji. Vežbe će biti održane u septembru ove godine u Kazahstanu, a nazvane su "Neuništivo… »

"Ekonomist" analizira: Govore li na Balkanu srpsko-hrvatski ili jednostavno "naški"

Blic 10.04.2017
LONDON, 10. aprila (Tanjug) - Dok je u četiri države regiona, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i BiH, u toku potpisivanje Deklaracije o zajedničkom jeziku, kojoj se najviše protivi zvanični Zagreb, a u kojoj stoji da su srpski, hrvatski, crnogorski i… »

Posle pet dana učenici škole u Kragujevcu ponovo u klupama

Blic 10.04.2017
Učenici odeljenja II-3, kragujevačke osnovne škole "Stanislav Sremčević", ponovo su od jutros na nastavi, posle pet dana koliko roditelji nisu dozvoljavali svojoj deci odlazak u školu, sve dok nisu dobili potvrdu direktora da će biti bezbedna… »

Pretnje blokadom Visokih Dečana

RTV 10.04.2017
VISOKI DEČANI - Društvo istoričara "Ali Hadri" u Dečanima najavilo je blokadu prilaza manastiru Visoki Dečani ukoliko do 21. aprila kosovska vlada ne proglasi imovinu kompanija "Apiko" i "Ilirija" "posebnim nacionalnim blagom". Imanje ta dva… »