Izvor: Beta/Politika arhiva vesti 10.04.2017

DS traži hitnu smenu Maje Gojković i članova REM-a

Beta 10.04.2017
Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je pokrenula inicijativu za hitnu smenu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i razrešenje članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM) jer smatra da je parlamentarizam u Srbiji u krizi i… »

Ljajić: Očekivao sam bar izvinjenje

Beta 10.04.2017
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić rekao je danas da postoje najmanje dva razloga zašto je Novi Pazar odabran kao glavna tema u priči o navodnoj kradji glasova na predsedničkim izborima 2. aprila. "Prvo, za gradjanski deo… »

Tadić: Vučić može ukinuti opoziciju, ali ne i građane

Beta 10.04.2017
Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da nije iznenadjen protestima studenata, jer je premijer Srbije Aleksandar Vučić "kreirao nenormalnu atmosferu u društvu", prenosi list Danas. "Vučić je uveren da… »

Sindikati penzionera podržavaju zahteve sa protesta

Beta 10.04.2017
Udruženje Sindikata penzionera Srbije danas je saopštilo da podržava opravdane zahteve studenata koji protestuju u Beogradu i u nekoliko gradova u Srbiji. "Zahtevima studenata dodajemo još jedan  -  poništavanje svih zakona kojima su… »

Sutra ponovljeno glasanje na osam biračkih mesta

Beta 10.04.2017
Glasanje na izborima za predsednika Srbije sutra će biti ponovljeno na osam biračkih mesta na kojima pravo glasa ima 9.851 gradjanin. Izbori će biti ponovljeni na po jednom biračkom mestu u Kraljevu, Pančevu, Vršcu, Vrbasu, Topoli, Zrenjaninu… »

Vučić: Nije tačno da organizujemo skup, ne znam šta bi bio smisao toga

Beta 10.04.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić nije danas želeo da komentariše rezultate novog brojanja glasova u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) nakon optužbi izbornog štaba Saše Jankovića o navodnoj kradji glasova, ali je naveo da nisu tačne informacije… »

Demonstranti u Novom Sadu 'pozdravili' Dnevnik

Beta 10.04.2017
Više od pet hiljada mladih i drugih gradjana u Novom Sadu prošetalo je u ponedeljak uveče do zgrade dnevnog lista Dnevnik, kako bi "pozdravili novinare koji ni sedmi dan nisu izvestili o masovnim protestima u tom gradu". Učesnici sedmog po redu… »

Predstavnik LDP-a u RIK-u podneo ostavku

Beta 10.04.2017
Predstavnik Liberalno demokratske partije (LDP) u Republičkoj izbornoj komisiji  (RIK) Dragan Ninković podneo je danas pisanu ostavku i više neće učestvovati u radu RIK-a, saopštio je LDP. U saopštenju se navodi da je ostavka rezultat želje da se… »

Tanin: Pretnje Haradinaja ozbiljno zabrinjavaju

Beta 10.04.2017
Šef UNMIK-a Zahir Tanin ocenio je večeras da pretnja poslanika Dauta Haradinaja da na Kosovu neće biti Srba ako francuski sud odluči da njegovog brata i bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja izruči Srbiji, izaziva ozbiljnu zabrinutost. "Izjava… »

Vesić: Protesti politički organizovani

Beta 10.04.2017
Gradski menadžer Beograda Goran Vasić izjavio je danas da su protesti gradjana u Beogradu i širom Srbije politički organizovani, istučiću da je Srbija slobodna i demokratska zemlja u kojoj svako ima pravo da izražava svoje mišljenje. "Jasno je da… »