Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 10.04.2017

Red sunca, red kiše: Kakvo nas vreme očekuje do Uskrsa

Blic 10.04.2017
U Srbiji će danas, posle hladnog jutra sa slabim prizemnim mrazom, biti pretežno sunčano i malo toplije vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. I sutra će tokom dana biti sunčano i toplo, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima… »

Preminuo akademik Vojislav Stanovčić

Blic 10.04.2017
Redovni član Srpske akademija nauka i umetnosti prof. dr Vojislav Stanovčić preminuo u Beogradu, u 87. godini, saopštila je danas SANU. Akademik Vojislav Stanovčić rođen je 2. jula 1930. godine u mestu Ubli, kod Herceg Novog. Diplomirao je na… »

Pucnjava za mekejna i stefanovića: Specijalne jedinice Srbije, Slovenije i SAD u zajedničkoj akciji (foto, video)

Blic 10.04.2017
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i senator SAD Džon Mekejn prisustvovali su danas u Beogradu zajedničkoj vežbi pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije, Američke komande… »

"Ekonomist" analizira: Govore li na Balkanu srpsko-hrvatski ili jednostavno "naški"

Blic 10.04.2017
LONDON, 10. aprila (Tanjug) - Dok je u četiri države regiona, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i BiH, u toku potpisivanje Deklaracije o zajedničkom jeziku, kojoj se najviše protivi zvanični Zagreb, a u kojoj stoji da su srpski, hrvatski, crnogorski i… »

Posle pet dana učenici škole u Kragujevcu ponovo u klupama

Blic 10.04.2017
Učenici odeljenja II-3, kragujevačke osnovne škole "Stanislav Sremčević", ponovo su od jutros na nastavi, posle pet dana koliko roditelji nisu dozvoljavali svojoj deci odlazak u školu, sve dok nisu dobili potvrdu direktora da će biti bezbedna… »

Vozači, pažljivo: Pojačan saobraćaj očekuje se krajem nedelje, opasnost od nesreća

Blic 10.04.2017
Vikend je protekao je u znaku pojačanog saobraćaja, a veći broj vozila očekuje se i u narednom periodu, posebno u drugoj polovini nedelje zbog predstojećih uskršnjih praznika, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Kako se ukazuje, takve… »

Ministarka Mihajlović u Srebrenici: Obnova 11 mostova sa BiH u narednih godinu dana

Blic 10.04.2017
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je najavila danas da će u narednih godinu dana biti obnovljeno 11 mostova koji spajaju Srbiju i BiH, kao i da će na jesen biti otvoren novi most na Drini između Ljubovije i… »

Inspekcija: Na gradilištima i ugostiteljstvu petina radnika na crno

Blic 10.04.2017
Inspektorat za rad saopštio je danas da je tokom dvodnevnog nadzora na gradilištima, u hotelima, hostelima, motelima i ugostiteljskim objektima širom Srbije, kod 759 kontrolisanih poslodavaca zatečeno 2.348 radnika, od kojih je skoro petina… »

Drecun sa graničarima sa karaule Košare

Blic 10.04.2017
Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, primio je delegaciju preživelih heroja graničara sa karaule Košare, koju su pripadnici terorističke OVK napali 9. aprila 1999. godine, saošteno je iz Narodne skupštine. Milovan Drecun je istakao… »

Skandal u udovičićevom ministarstvu: Falsifikovali potpis da bi kupili mobilne telefone

Blic 10.04.2017
U Ministarstvu sporta i omladine je tokom javne nabavke mobilnih telefona falsifikovan potpis jednog od članova Komisije za javnu nabavku, otkriva "Blic". Ovakav potez, za koji je naš list dobio i potvrdu čoveka čiji je potpis lažira, predstavlja… »