Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 10.04.2017

U Srbiji danas do 22 stepena

Danas 10.04.2017
U Srbiji će danas, posle hladnog jutra sa slabim prizemnim mrazom, biti pretežno sunčano i malo toplije vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab vetar. Jutarnja temperatura biće od dva do osam, a najviša dnevna od 18 do… »

Stefanović i Mekejn na vežbi

Danas 10.04.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i senator SAD Džon Mekejn prisustvovali su danas u Beogradu zajedničkoj vežbi pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP Srbije, Američke komande za specijalne operacije u Evropi (SOCOM) i… »

Đaci se vraćaju na nastavu posle navoda o nasilju

Danas 09.04.2017
Roditelji učenika II-3 odeljenja Osnovne škole "Stanislav Sremčević" u Kragujevcu koji svojoj deci tokom cele minule sednice nisu dozvoljavali pohađaju nastavu, zbog, navodnog, vršnjačkog nasilja u tom odeljenju, danas će, kako najavljuju, vratiti… »

"Srednji prst" profesora Vuletića

Danas 10.04.2017
* Politički vrh Srbije nije samo ignorisao proteste, već je po "šetačima" osuo paljbu iz svog oružja i oruđa, pucajući, uglavnom, po donjoj granici neukusa. Onomad, pre skoro dve decenije, dok su se novembarske magle vukle beogradskim ulicama… »

Zavera istoričara

Danas 10.04.2017
* Saznao sam - sve potkrepljeno dokazima - da mnogohvaljene mitske (i paganske) narodne pesme - temelj savremene srpske realnosti - u doba Nemanjića uopšte nisu bile na ceni. Iako će prozorljivi Ković, ako ponovo svrati u kafanu, zacelo ustvrditi da… »

Vinga (1): Među nepreglednim oranicama

Danas 10.04.2017
Kada posle Vršca, ubave banatske varoši, pređete granicu kod Vatina, dočekuje vas nepromenjeni krajolik sa istovetnim kućercima pokrivenim biber crepom. Tu su drvoredi trešanja okrečeni u belo, oluci koji u vazduhu preskaču preko trotoara kako bi… »

Beg od jeze budućnosti

Danas 10.04.2017
* Nemoguće je da ljudi protestuju danima u tolikom broju samo zato što imaju od toga direktne koristi. Nemoguće je, i to znaju oni protiv kojih se protestuje, jer oni u prste poznaju koliko je teško da imaš ljude koji za honorar glume političke… »

Duševni Tramp

Danas 10.04.2017
* Tilerson putuje u Moskvu, ali putuju i flote. Američki napad krstarećim raketama na sirijsku vojsku bio je iznenađenje s obzirom na ono što je do sada pričao vrhovni komandant Donald Tramp - a što se u suštini moglo svesti na distanciranje od… »

Kolan svečeve kobile

Danas 10.04.2017
* S kakvima je rušio sve što je zatekao, takve sada ima na grbači. Pre ili kasnije, oni će iskati više od sendviča i piva. Lopovi! Lopovi! Pre četiri godine, 12. aprila 2013, ovo je bila glavna parola na mitingu koji su u Novome Sadu upriličile… »

KKK protiv studenata istorije

Danas 10.04.2017
* Basara se, sve uz psovke, bori protiv populizma. Bez ikakve škole i obrazovanja, on istoričarima drži predavanja o istoriji, začinjena uvredama. "Zulu-demokratija"? "Zulu-istoriografija" i "Zulu-etika"? Mislio sam da Kju-kluks-klan pripada… »