Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 10.04.2017

Džon Mekejn: Srbija je sila pomirenja u regionu

Danas 10.04.2017
* Aleksandar Vučić: Želimo dobre odnose i sa NATO i sa Rusijom. “Srbija ima ključnu ulogu u regionu kao “sila pomirenja” i glavna privreda... Gajim optimizam da će vremenom biti iskristalisan sav značaj pridruživanja Srbije Evropskoj uniji… »

DJB: Zahtev za smenu Maje Gojković

Danas 10.04.2017
Pokret "Dosta je bilo" pokrenuo je inicijativu za smenu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i glasanje o poverenju Vladi Srbije. Kako je navedeno, smena Maje Gojković se traži zbog "blokiranja rada Skupštine Srbije i njenog neustavnog i… »

Boris Tadić: Vučić može da ukine opoziciju, ali ne i građane

Danas 10.04.2017
* Premijer će pokušati da uradi isto što i Tito 1968. godine - da napravi prividno pomirenje sa protestantima * Distanciranje stranaka od protesta koristi samo Vučićevoj strategiji. "Nimalo me nisu iznenadili studenata. Od 2012. upozoravam da se u… »

Sindikati penzionera podržali zahteve sa protesta

Danas 10.04.2017
Udruženje Sindikata penzionera Srbije danas je saopštilo da podržava opravdane zahteve studenata koji protestuju u Beogradu i u nekoliko gradova u Srbiji. "Zahtevima studenata dodajemo još jedan - poništavanje svih zakona kojima su degradirana prava… »

Sutra se ponavljaju izbori na osam biračkih mesta

Danas 10.04.2017
Glasanje na izborima za predsednika Srbije sutra će biti ponovljeno na osam biračkih mesta na kojima pravo glasa ima 9.851 građanin. Kako prenosi Beta, izbori će biti ponovljeni na po jednom biračkom mestu u Kraljevu, Pančevu, Vršcu, Vrbasu… »

"SNS ne organizuje skup pristalica"

Danas 10.04.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić nije želeo da komentariše rezultate novog brojanja glasova u RIK, nakon optužbi izbornog štaba Saše Jankovića o navodnoj krađi glasova, ali je naveo da nisu tačne informacije da SNS planira da organizuje… »

Miščević: Članice EU o četiri poglavlja

Danas 10.04.2017
Do kraja aprila članice Evropske unije (EU) pred sobom će imati poglavlja 6, 7, 29 i 30, koja bi mogla da budu otvorena do kraja juna, kada se završava predsedavanje Malte, izjavila je danas šefica Pregovaračkog tima Srbije za pridruživanje EU Tanja… »

Sporazum Ljajića i Ugljanina

Danas 10.04.2017
SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina od danas je deo vlasti u Novom Pazaru, zajedno sa Sandžačkom demokratskom partijom Rasima Ljajića i Srpskom naprednom strankom. Na sednici Gradske skupštine Mirsad Đerlek je podneo ostavku na mesto predsednika "zbog… »

CRTA: Zahtev za uvid u zapisnike sa biračkih mesta

Danas 10.04.2017
Nevladina organizacija CRTA, koja je izbore posmatrala svojom misijom Građani na straži, saopštila je da će zahtevatti uvid u zapisnike sa biračkih mesta. Rezultati analize informacija o kvalitetu procesa tokom izbornog dana prikupljenih sa… »

Ružić: Videćemo ko želi da zloupotrebi energiju protesta

Danas 10.04.2017
Mladalačka, buntovna energija koju vidimo na protestima laka je za „artikulaciju od strane nekih centara" i sad je stvar strpljenja videti ko je onaj koji to želi da zloupotrebi, rekao je potpredsednik SPS-a Branko Ružić. On je gostujući na… »