Izvor: Insajder/Politika arhiva vesti 10.04.2017

Opozicija inicira smenu Maje Gojković

Insajder 10.04.2017
Boško Obradović, predsednik pokreta Dveri, pozvao je danas sve šefove opozicionih poslaničkih grupa da se hitno sastanu radi, kako je naveo, razgovora o daljem razvoju veoma ozbiljne društveno- političke krize u Srbiji. „Mi kao narodni poslanici… »

Policija ispituje video snimak navodne krađe glasova

Insajder 10.04.2017
Na društvenim mrežama večeras se pojavio snimak na kom se vidi kako najmanje dvojica muškaraca ubacuju u glasačku kutiju veliki broj listića na kojima je zaokružen br 6, odnosno ime kandidata za predsednika Aleksandra Vučića. Iz MUP-a je ubrzo… »

CRTA traži uvid u sve zapisnike RIK-a

Insajder 10.04.2017
Radi otklanjanja svih sumnji koje su se pojavile u javnosti u vezi s neregularnošću izbornog dana, CRTA će podneti zahtev Republičkoj izbornoj komisiji za uvid u zapisnike koji su dostavljeni RIK-u da bi ih uporedila sa zapisnicima koje su njeni… »

Goran Kljajević oslobođen optužbi u predmetu “stečajna mafija”

Insajder 10.04.2017
Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg sud u Beogradu oslobodio je danas Gorana Kljajevića, nekadašnjeg sudiju Trgovinskog suda u Beogradu, optužbi za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja povodom optužbi da je izvršio krivična… »

Završen još jedan protest, studenti izneli zahteve

Insajder 10.04.2017
Na osmom protestu pod nazivom "Protest protiv diktature" u Novom Sadu pročitani su zahtevi, koji su, kako je navedeno, usaglašeni sa svim gradovima u kojima se već nedelju dana održavaju protesti. Miran Pogačar, jedan od predstavnika Studentskog… »

Vučić: “Kućni video” o navodnoj krađi izbora... rešićemo

Insajder 10.04.2017
Premijer i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su njegovi protivkandidati organizovali proteste i da su se mnogo ranije “pripremali za nasilje i urušavanje stabilnosti Srbije”. Komentarišući zahteve koji su… »

Napadač iz Stokholma rekao da je gazio nevernike po naređenju Islamske države

Insajder 10.04.2017
Uzbekistanac Rahmat Akilov, osumnjičen za napad u Stokholmu, priznao je krivicu tokom istrage, rekavši da je "kamionom gazio nevernike", prenosi švedski list Aftonbladet. Akilov je rekao da je naređenje da izvede teroristički napad dobio direktno od… »

DJB podnosi krivičnu prijavu zbog nepravilnosti na izborima u Sjenici

Insajder 10.04.2017
Ivan Ninić, član Republičke izborne komisije ispred pokreta Dosta je bilo, najavio je podnošenje krivične prijave zbog „falsifikovanih potpisa i ukradenih glasova“ na biračkim mestima u Sjenici. Pokret “Dosta je bilo” je u petak izvršio… »

Rezultat „istorijskog“ pomirenja: Ugljaninovi odbornici ušli u vlast u Novom Pazaru

Insajder 10.04.2017
Stranka demokratske akcije Sandžaka, čiji je predsednik Sulejman Ugljanin, i zvanično će biti deo vlasti u Novom Pazaru, saznaje novopazarski radio Sto plus. Nova predsednica Skupštine Novog Pazara biće Ifeta Radončić iz SDA umesto Mirsada… »

Komisija: Suđenje za ubistvo Ćuruvije treba da bude efikasnije

Insajder 10.04.2017
Komisija za istraživanje ubistava novinara danas je, povodom 18 godina od ubistva Slavka Ćuruvije, saopštila da pruža snažnu podršku pravosudnim organima koji privode sudskoj pravdi nalogodavce i izvršioce ubistva novinara, urednika i vlasnika… »