Izvor: Kurir/Balkan arhiva vesti 10.04.2017

Incident na vojnoj vežbi iznad istre: S mig-a otpala meta i pala na krov kuće

Kurir 10.04.2017
Tokom vojne vežbe iznad Ližnjana, u Istri, dogodila se nesreća kada je pukla sajla kojom je za vojni avion bila pričvršćena 5 kilograma teška meta, koja se srušila na krov kuće.. U tom incidentu nema povređenih, a pričinjena jemanja materijalna… »

Ustaški pozdrav u Splitu: Pripadnici hrvatskih odbranbenih snaga uzvikivali - Za dom spremni

Kurir 10.04.2017
Pripadnici Hrvatskih odbrambenih snaga u Splitu pred spomenikom palim pripadnicima jedinice, slavili su 26. godišnjicu osnivanja IX bataljona "Rafael vitez Boban", a pukovnik Hrvatske vojske Marko Skejo govor je završio pozdravom "Za dom spremni"… »

Taleski: Sankcije EU onima što ne daju većini sa SDSM na čelu da izabere predsedavajućeg Sobranja

Kurir 10.04.2017
SKOPLJE - Član Savetničke grupe za evropsku politiku Dane Telski smatra da bi jasnoj parlamentarnoj većini, koju je obezbedila opozicona SDSM Zorana Zaeva, trebalo da bude dozvoljeno da bez daljeg odlaganja odabare predsedavajućeg u parlamenta, a u… »

Cerar najavio zajedničku akciju sa hrvatskom: Zajedno protiv mera kontrole granica

Kurir 10.04.2017
LJUBLJANA - Slovenački premijer Miro Cerar najavio je da će Ljubljana i Zagreb predložiti Evropskoj komisiji odgovarajuće izmene spornih mera kontrole granica jer je sadašnje stanje "neprihvatljivo". Kako javljaju slovenački mediji, smirivanje… »

Bugojno na nogama: Nestao trogodišnji dečak!

Kurir 10.04.2017
Dževad Ćeso iz bugojanskog naselja Vesela prijavio je policiji nestanak trogodišnjeg sina Mehmeda. "Sin se igrao pred kućom, dok sam ja radio kod komšije. Da ga nema, primetila je supruga i ostala deca oko 14 sati. Svi verujemo da će se odnekud… »

Takvima poveravamo decu: Učiteljica osuđena na 3 godina robije zbog dilovanja droge

Kurir 10.04.2017
Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je raniju presudu banjalučkog Okružnog suda kojom su Adi Porči iz Prnjavora i njegovih četvoro saradnika, između ostalh i učiteljica u jednoj osnovnoj školi, osuđeni na ukupno 12 godina i četiri meseca… »

Opet zemljotres u Makedoniji: Treslo se u Skoplju i okolini

Kurir 10.04.2017
Dva zemljotresa jačine 2,7 stepeni po Riheterovoj skali registrovana su sinoć u Skoplju. Zemljotresi su registrovani u 21.10 i 21.11 sati. Seizmološka opservatorija pri prirodno-matematičkom fakultetu u Skoplju saopštila je da je epicentar… »

Poternica za bosancem: Nemačka policija nudi 7.000 evra za informacije o ovom čoveku

Kurir 10.04.2017
Nemačka policija i tužilaštvo Diseldorfa identihikovalo je državljanina BiH Dragana Spajića kao jednog od izvršilaca zločina koji se dogodio prošle godine u Mandenu. U noći sa 24. na 25. novembra prošle godine pri pljački kuće desio se… »

Demokratski front traži odgovore od državnog tužioca: Pinokio Katnić mora da odgovori na 5 pitanja!

Kurir 10.04.2017
Prezentacijom nepobitnih dokaza o načinu konstruisanja čitavog procesa, kao i kredibilitetu i ulozi dva glavna aduta Specijalnog državnog tužilaštva, pomogli smo Milivoju Katniću da se seti kako se oseća dete uhvaćeno u laži, poručili su iz… »

Ma, vozi miško! Ostavili četiri učenika na izletu uz saglasnost njihovih drugova

Kurir 10.04.2017
Grupa učenika iz gimnazije "Vaso Pelagić" samoinicijativno je organizovala izlet u Novom Sadu van nastavnog plana i programa, a za to je angažovala agenciju "Dinamik­turs" iz Brčkog za usluge prevoza. Naime, ovaj izlet izazvao je burne reakcije zato… »