Izvor: Kurir/Politika arhiva vesti 10.04.2017

(Kurir TV) Vučić sa Mekejnom u Vili Mir: Sa senatorom sam iskren, nije vršio nikakav pritisak na nas

Kurir 10.04.2017
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Vili Mir sa američkim senatorom Džonom Mekejnom posle čega je usledilo zajedničko obraćanje novinarima. Prvi se obratio premijer Aleksandar Vučić koji je na početku izrazio… »

Inicijativa demokrata: DS traži hitnu smenu Maje Gojković

Kurir 10.04.2017
BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da je pokrenula inicijativu za hitnu smenu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i razrešenje članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM) jer smatra da je parlamentarizam u Srbiji u… »

Nakon pisanja Kurira pušten privedeni muzičar: Peca Gostović hapšen zbog tvitovanja!

Kurir 10.04.2017
Poznati muzičar Predrag Peca Gostović večeras je pušten iz policije, pošto je kasno popodne u Beogradu priveden jer je na svom Fejsbuk profilu okačio snimak navodne krađe glasova iz Sjenice! Posle objave na portalu Kurira, Gostović je veoma brzo… »

Tadić: Nisam iznenađen protestima studenata

Kurir 10.04.2017
BEOGRAD - Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da nije iznenađen protestima studenata. Premijer Srbije Aleksandar Vučić "kreirao je nenormalnu atmosferu u društvu". "Vučić je uveren da uništavanjem… »

Osmi dan protesta u Nišu: Nekoliko hiljada Nišlija šetalo pod parolom Ovo je zemlja za nas

Kurir 10.04.2017
NIŠ - Nekoliko hiljada Nišlija učestvovalo je kasno popodne i večeras u protestnoj šetnji i "Protestu protiv diktature", koji je osmi put zaredom organizovan u Nišu. http://www.youtube.com/watch?v=3OZhXvvvqVg Kao i prethodnih dana učesnici protesta… »

(Foto) ovaj detalj niko nije primetio, a vi dobro POGLEDAJTE: Gde stoji Vučić, a gde Mekejn?

Kurir 10.04.2017
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić i američki senator Džon Mekejn nakratko su danas, greškom, zamenili mesta kada su izašli pred novinare... Zamena... (Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić) Tako je Vučić stao ispred američke, a Mekejn - srpske… »

Marić: Izrada nacrta statuta ZSO isključivo u nadležnosti Srba

Kurir 10.04.2017
BEOGRAD - Izrada nacrta Statuta Zajednice srpskih opština u potpunosti je u nadležnosti Upravljačkog tima, odnosno predstavnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz kancelarije za Kosovo i Metohiju. Pomoćnik direktora Kancelarije za… »

Ekskluzivno Vučić reagovao na pisanje Kurira: Nisam filozof već pravnik! Ponosan sam na moju diplomu

Kurir 10.04.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na informaciju o dodeli diplome za počasnog doktora filozofskih nauka, od strane Internacionalne kraljevske akademije Ujedinjenih nacija, kaže da on nije doktor filozofskih nauka, da je diplomirani… »

Ko stoji iza uličnih demonstracija: Moskovski Komersant prati proteste u Srbiji

Kurir 10.04.2017
Srbiju su zahvatili najmasovniji protesti poslednjih godina zbog rezultata predsedničkih izbora, a glavno pitanje je ko je njihov organizator, piše danas moskovski dnevnik Komersant. List navodi da formalno demonstranti istupaju protiv rezultata… »

Njujork Tajms o uličnim protestima: Izbori u Srbiji potkopali demokratiju!

Kurir 10.04.2017
Sa ubedljivom pobedom Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima 2. aprila, Srbija je korak bliže autokratiji, piše njujorški dnevni list Njujork Tajms. "Iako je funkcija predsednika uglavnom ceremonijalna, gospodin Vučić će sada sam moći da… »