Izvor: N1 Info arhiva vesti 10.04.2017

Vlada odobrila pomoć, ali radnici Goše nastavljaju štrajk

N1 Info 10.04.2017
Radnici Goše nastavljaju sa generalnim štrajkom, uprkos tome što je Vlada odobrila jednokratnu pomoć, rečeno je za N1 iz Štrajkačkog odbora. Milan Vujičić iz Štrajkačkog odbora rekao je za N1 da su čuli da su dobili novog generalnog direktora… »

DS i DJB traže smenu Maje Gojković

N1 Info 10.04.2017
I Demokratska stranka i Pokret Dosta je bilo saopštili su da su inicirali smenu predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković. Demokratska stranka saopštila je da je pokrenula inicijativu za hitnu smenu predsednice Skupštine Srbije i razrešenje… »

Policija istražuje snimak punjenja glasačke kutije listićima

N1 Info 10.04.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal pokrenulo istragu povodom snimka na kojem se vidi kako se u glasačku kutiju ubacuje više listića, koji liče na glasačke. Policija… »

Ljajić: Posle prebrojavanja očekivao sam bar izvinjenje

N1 Info 10.04.2017
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić rekao je da postoje najmanje dva razloga zašto je Novi Pazar odabran kao glavna tema u priči o navodnoj krađi glasova na predsedničkim izborima 2. aprila. "Prvo, za građanski deo… »

Tadić: Vučić ne može da ukine građane koji ga ne podržavaju

N1 Info 10.04.2017
Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da nije iznenađen protestima studenata, jer je premijer Srbije Aleksandar Vučić "kreirao nenormalnu atmosferu u društvu", prenosi list Danas. "Vučić je uveren da… »

Sindikat penzionera podržao zahteve studenata i dodao svoje

N1 Info 10.04.2017
Udruženje Sindikata penzionera Srbije saopštilo je da podržava zahteve studenata koji protestuju u Beogradu i u nekoliko gradova u Srbiji. "Zahtevima studenata dodajemo još jedan - poništavanje svih zakona kojima su degradirana prava penzionera… »

Vučić: SNS ne sprema skup protiv gubitnika na izborima

N1 Info 10.04.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić nije želeo da komentariše rezultate novog brojanja glasova u Republičkoj izbornoj komisiji, nakon optužbi izbornog štaba Saše Jankovića o navodnoj krađi glasova, ali je naveo da nisu tačne informacije da Srpska… »

CRTA traži uvid u zapisnike iz RIK-a

N1 Info 10.04.2017
Radi otklanjanja svih sumnji koje su se pojavile u javnosti u vezi sa neregularnošću izbornog dana, CRTA će podneti zahtev Republičkoj izbornoj komisiji za uvid u zapisnike koji su dostavljeni RIK-u, da bi ih uporedila sa zapisnicima koje su njeni… »

Učenici škole u Kragujevcu posle pet dana ponovo u klupama

N1 Info 10.04.2017
Učenici odeljenja II-3, kragujevačke osnovne škole "Stanislav Sremčević", ponovo su od jutros na nastavi, posle pet dana koliko roditelji nisu dozvoljavali svojoj deci odlazak u školu, sve dok nisu dobili potvrdu direktora da će biti bezbedna… »

Protesti, osmi dan: Studenti izneli usaglašene zahteve

N1 Info 10.04.2017
Osmi "Protest protiv diktature" održan je večeras u centru Beograda, a okupljanje je posle nešto više od tri sata šetnji završeno bez incidenata. Protesti su održani i u Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu i Subotici, a večeras su izneti i… »