Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 10.04.2017

Radnici Goše nastavljaju sa štrajkom iako im je Vlada odobrila jednokratnu pomoć

Nova ekonomija 10.04.2017
Radnici Goše nastavljaju sa generalnim štrajkom, uprkos tome što je Vlada odobrila jednokratnu pomoć, rečeno je za N1 iz Štrajkačkog odbora. Milan Vujičić iz Štrajkačkog odbora rekao je za N1 da su čuli da su dobili novog generalnog direktora… »

Državne obveznice donele ukupan promet od 2,1 milijardu dinara

Nova ekonomija 10.04.2017
Drugu sedmicu zaredom domaće tržište akcija zabeležilo je pad vrednosti. Sliku nevelike investicione aktivnosti ponovo su nadomestile državne obveznice koje su donele ukupan promet od 2,1 milijardu dinara (oko 17 miliona evra). Indeks Belex15… »

Učiniti sve da se zaštite kompanije koje posluju u sistemu 'Agrokora'

Nova ekonomija 10.04.2017
Glavni ekonomista Svetske banke za Srbiju Lazar Šestović za RTS kaže da je bitno da se učini sve što je moguće da bi se zaštitile kompanije koje posluju u sistemu "Agrokora" i ističe da je Vlada na vreme otvorila tu temu. Gostujući u Dnevniku… »

Udruženje Sindikata penzionera Srbije podržalo zahteve studenata koji protestuju

Nova ekonomija 10.04.2017
Udruženje Sindikata penzionera Srbije saopštilo je da podržava zahteve studenata koji protestuju u Beogradu i u nekoliko gradova u Srbiji, prenosi Beta. "Zahtevima studenata dodajemo još jedan - poništavanje svih zakona kojima su degradirana prava… »

Sutra se ponavljaju predsednički izbori na osam biračkih mesta

Nova ekonomija 10.04.2017
Glasanje na izborima za predsednika Srbije sutra će biti ponovljeno na osam biračkih mesta na kojima pravo glasa ima 9.851 građanin. Izbori će biti ponovljeni na po jednom biračkom mestu u Kraljevu, Pančevu, Vršcu, Vrbasu, Topoli, Zrenjaninu… »

Vučić: Nije tačno da SNS planira da organizuje skup svojih pristalica u četvrtak

Nova ekonomija 10.04.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić nije želeo da komentariše rezultate novog brojanja glasova u Republičkoj izbornoj komisiji, nakon optužbi izbornog štaba Saše Jankovića o navodnoj krađi glasova, ali je naveo da nisu tačne informacije da Srpska… »

Efektiva traži od Vlade i NBS da uvedu zakon o konverziji kredita

Nova ekonomija 10.04.2017
Udruženje bankarskih klijenata Efektiva je ponovo zatražilo da Vlada Srbije i Narodna banka Srbije (NBS) hitno donesu zakon o konverziji kredita u švajcarskim francima, kako bi se sprečilo da banke "otimaju" nekretnine od zaduženih građana, prenosi… »

Vlada Hrvatske predložila je Antu Ramljaka za vanrednog poverenika za Agrokor

Nova ekonomija 10.04.2017
Vlada Hrvatske predložila je Antu Ramljaka za vanrednog poverenika za Agrokor. Odluka je upućena Trgovačkom sudu u Zagrebu koji bi tokom naredna dva dana trebalo da donese rešenje o otvaranju postupka vanredne uprave i odluku o imenovanju vanrednog… »

Četiri člana sindikata Sloga dobila otkaz u 'Trajal'-u kao tehnološki višak

Nova ekonomija 10.04.2017
Od 30 radnika kruševačke Trajal korporacije koji su proglašeni tehnološkim viškom četvoro su članovi Odbora sindikata Sloga u tom preduzeću, a među njima su predsednik i potpredsednik tog Odbora, rekao je agenciji Beta predsednik Odbora tog… »

Cene zlata skočile nakon američkog napada na Siriju

Nova ekonomija 10.04.2017
Nade u novu politiku na Bliskom istoku koja može da donese mir u ovaj nemirni region, vezane za dolazak Donalda Trampa u Belu kuću, konačno su raspršene. U noći između ćetvrtka i petka američka vojska je izvela snažan napad na sirijsku… »