Izvor: Nova ekonomija/Ekonomija arhiva vesti 10.04.2017

Radnici Goše nastavljaju sa štrajkom iako im je Vlada odobrila jednokratnu pomoć

Nova ekonomija 10.04.2017
Radnici Goše nastavljaju sa generalnim štrajkom, uprkos tome što je Vlada odobrila jednokratnu pomoć, rečeno je za N1 iz Štrajkačkog odbora. Milan Vujičić iz Štrajkačkog odbora rekao je za N1 da su čuli da su dobili novog generalnog direktora… »

Državne obveznice donele ukupan promet od 2,1 milijardu dinara

Nova ekonomija 10.04.2017
Drugu sedmicu zaredom domaće tržište akcija zabeležilo je pad vrednosti. Sliku nevelike investicione aktivnosti ponovo su nadomestile državne obveznice koje su donele ukupan promet od 2,1 milijardu dinara (oko 17 miliona evra). Indeks Belex15… »

Učiniti sve da se zaštite kompanije koje posluju u sistemu 'Agrokora'

Nova ekonomija 10.04.2017
Glavni ekonomista Svetske banke za Srbiju Lazar Šestović za RTS kaže da je bitno da se učini sve što je moguće da bi se zaštitile kompanije koje posluju u sistemu "Agrokora" i ističe da je Vlada na vreme otvorila tu temu. Gostujući u Dnevniku… »

Efektiva traži od Vlade i NBS da uvedu zakon o konverziji kredita

Nova ekonomija 10.04.2017
Udruženje bankarskih klijenata Efektiva je ponovo zatražilo da Vlada Srbije i Narodna banka Srbije (NBS) hitno donesu zakon o konverziji kredita u švajcarskim francima, kako bi se sprečilo da banke "otimaju" nekretnine od zaduženih građana, prenosi… »

Vlada Hrvatske predložila je Antu Ramljaka za vanrednog poverenika za Agrokor

Nova ekonomija 10.04.2017
Vlada Hrvatske predložila je Antu Ramljaka za vanrednog poverenika za Agrokor. Odluka je upućena Trgovačkom sudu u Zagrebu koji bi tokom naredna dva dana trebalo da donese rešenje o otvaranju postupka vanredne uprave i odluku o imenovanju vanrednog… »

Četiri člana sindikata Sloga dobila otkaz u 'Trajal'-u kao tehnološki višak

Nova ekonomija 10.04.2017
Od 30 radnika kruševačke Trajal korporacije koji su proglašeni tehnološkim viškom četvoro su članovi Odbora sindikata Sloga u tom preduzeću, a među njima su predsednik i potpredsednik tog Odbora, rekao je agenciji Beta predsednik Odbora tog… »

Gorivo u Srbiji poskupljuje za desetak dana zbog političkih tenzija u Siriji

Nova ekonomija 10.04.2017
Političke i ratne tenzije u vezi sa Sirijom dižu cene nafte koje su za samo pola meseca porasle 15 odsto, pa je barel dostigao 56 dolara. Efekte tog rasta na našim pumpama treba očekivati za desetak dana, kada se potroše zalihe. U Udruženju naftnih… »

Oko 100.000 Srba rade kao frilenseri za strance i zarađuju odlično

Nova ekonomija 10.04.2017
Oni su su u Srbiji, a njihovi poslodavci širom sveta. Dizajniraju im internet prezentacije, vode naloge na društvenim mrežama, prevode, projektuju, programiraju, pišu priče, puštaju muziku, pa i vode psihoterapiju. Frilenseri svih mogućih struka… »

Prva onlajn platforma za trgovinu biomasom u Srbiji

Nova ekonomija 10.04.2017
U Privrednoj komori Srbije predstavljen je projekat Zelena Srbija, sa prvom onlajn platformom za trgovinom biomasom u Srbiji. Potpredsednik Privredne komore Srbije Miroslav Miletić rekao je da je portal "Zelena energija" sa onlajn platformom za trgovinu… »

Danas: Tužilaštvo će ove nedelje obaviti razgovor sa Marijom Mali

Nova ekonomija 10.04.2017
Više javno tužilaštvo ove sedmice će obaviti razgovor sa Marijom Mali, bivšom suprugom gradonačelnika Beograda povodom tvrdnji o sumnjivom poslovanju Siniše Malog, objavio je list Danas. List piše da se ne zna kog datuma će biti saslušanje, ali… »