Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 10.04.2017

BG i NS: Počela osma šetnja protiv diktatue

Novi magazin 10.04.2017
Kolona u kojoj je nekoliko hiljada uglavnom mladih, krenula je večeras oko 19 sati sa Trga Nikole Pašića u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama Beograda ka Terazijama, koja bi, kao i prethodnih dana trebalo da se završi posle 21 sat ispred… »

Umro akademik Vojislav Stanovčić

Novi magazin 10.04.2017
Akademik i redovni profesor Fakulteta političkih nauka Vojislav Stanovčić umro je u 87. godini u Beogradu, saopšteno je danas iz Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU). Stanovčić je rođen 2. jula 1930. godine u mestu Ubli, kod Herceg Novog… »

Sutra tokom dana pretežno sunčano, zatim naoblačenje i kiša

Novi magazin 10.04.2017
U većem delu Srbije sutra će tokom dana biti pretežno sunčano i toplo, a potom će naoblačenje, najpre ujutro na severu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima doneti kišu, ponegde pljuskove s grmljavinom i pad temerature, saopštio je… »

Nikolićev kabinet dematuje navode o nepravilnostima u radu Fondacije

Novi magazin 10.04.2017
Kabinet predsednika Srbije Tomislava Nikolića demantovao je danas navode pojedinih medija o finansijskim nepravilnostima u radu Fondacije njegove supruge Dragice Nikolić. "Rezultаti Fondаcije 'Drаgicа Nikolić' su merljivi i proverljivi… »

Posle pet dana učenici škole u Kragujevcu ponovo u klupama

Novi magazin 10.04.2017
Učenici odeljenja II-3, kragujevačke osnovne škole "Stanislav Sremčević", ponovo su od jutros na nastavi, posle pet dana koliko roditelji nisu dozvoljavali svojoj deci odlazak u školu, sve dok nisu dobili potvrdu direktora da će biti bezbedna… »

Inspekcija: Na gradilištima i ugostiteljstvu petina radnika na crno

Novi magazin 10.04.2017
Inspektorat za rad saopštio je danas da je tokom dvodnevnog nadzora na gradilištima, u hotelima, hostelima, motelima i ugostiteljskim objektima širom Srbije, kod 759 kontrolisanih poslodavaca zatečeno 2.348 radnika, od kojih je skoro petina… »

NUNS i NDNV: Policija da otkrije ko preti novinarki Vojtehovskoj

Novi magazin 10.04.2017
Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine najoštrije su danas osudili pretnje upućene poznatoj TV novinarki i voditeljki Tatjani Vojtehovski i pozivali policiju da hitno preduzme sve radnje kako bi utvrdila ko je autor… »

Poskupela Politika, nova cena 40 dinara

Novi magazin 10.04.2017
Najstarije novine u Srbiji - dnevni list Politika, poskupele su za pet dinara i od danas jedan primerak tog dnevnika košta 40 dinara. U pismu čitaocima, uredništvo Politike navodi da je taj list godinama uspevao da ostane po strani od podizanja cena… »