Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 10.04.2017

Mekejn: SAD će pomoći Srbiji da ubrza put ka Evropi

Novi magazin 10.04.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu s američkim senatorom Džonom Mekejnom koji je izrazio "čelično snažnu" podršku SAD Evropi i napredovanju Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji. Mekejn je na zajedničkoj konferenciji… »

DJB pozvala poslanike opozicije da potpišu inicijativu za smenu Maje Gojković

Novi magazin 10.04.2017
Pokret Dosta je bilo (DJB) pozvala je danas sve poslanike opozicije u Skupštini Srbije da potpišu inicijativu za smenu Maje Gojković sa mesta predsednice Skupštine i za glasanje o nepoverenju Vladi Srbije. DJB je navela u saopštenju da je 27… »

Ljajić: Očekivao sam bar izvinjenje

Novi magazin 10.04.2017
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić rekao je danas da postoje najmanje dva razloga zašto je Novi Pazar odabran kao glavna tema u priči o navodnoj krađi glasova na predsedničkim izborima 2. aprila. "Prvo, za građanski deo… »

Tadić: Vučić može ukinuti opoziciju, ali ne i građane

Novi magazin 10.04.2017
Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da nije iznenađen protestima studenata, jer je premijer Srbije Aleksandar Vučić "kreirao nenormalnu atmosferu u društvu", prenosi list Danas. "Vučić je uveren da… »

Sindikati penzionera podržavaju zahteve studenata koji protestuju na ulicama

Novi magazin 10.04.2017
Udruženje Sindikata penzionera Srbije danas je saopštilo da podržava opravdane zahteve studenata koji protestuju u Beogradu i u nekoliko gradova u Srbiji. "Zahtevima studenata dodajemo još jedan - poništavanje svih zakona kojima su degradirana prava… »

Sutra ponovljeno glasanje na osam biračkih mesta

Novi magazin 10.04.2017
Glasanje na izborima za predsednika Srbije sutra će biti ponovljeno na osam biračkih mesta na kojima pravo glasa ima 9.851 građanin. Izbori će biti ponovljeni na po jednom biračkom mestu u Kraljevu, Pančevu, Vršcu, Vrbasu, Topoli, Zrenjaninu… »

Predstavnik LDP-a u RIK-u podneo ostavku

Novi magazin 10.04.2017
Predstavnik Liberalno demokratske partije (LDP) u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) Dragan Ninković podneo je danas pisanu ostavku i više neće učestvovati u radu RIK-a, saopštio je LDP. U saopštenju se navodi da je ostavka rezultat želje da se… »

SDA Sandžaka od danas deo vlasti u Novom Pazaru

Novi magazin 10.04.2017
Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka od danas će zvanično biti deo vlasti u Novom Pazaru, što je deo Deklaracije o strateškom partnerstvu te stranke i Sandžačke demokratske partije (SDP), saznaje novopazarski radio Sto plus. Predsednik… »

Muižnieks zabrinut zbog nedovoljnog pristupa pravdi na Kosovu

Novi magazin 10.04.2017
Komesar za ljudska prava Saveta Evrope Nils Muižnieks izrazio je danas zabrinutost zato što je i 18 godina posle kraja sukoba na Kosovu hiljadama ljudi i dalje uskraćen pristup pravdi i rekao da je krajnje vreme da se to promeni i da se izgradi… »

Marić: Izrada nacrta Statuta ZSO u potpunosti u nadležnosti Srba sa Kosova

Novi magazin 10.04.2017
Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Ljubomir Marić izjavio je danas da je izrada nacrta Statuta Zajednice srpskih opština (ZSO) "u potpunosti" u nadležnosti Upravljačkog tima, odnosno predstavnika Srba sa Kosova i Metohije. Marić je… »