Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 10.04.2017

Vulin: Osporavanje izbora lažno, cilj da se Srbija prikaže kao nestabilna zemlja

Novi magazin 10.04.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas da su osporavanja rezultata i toka predsedničkih izbora "lažna" kao i da se sprovode u cilju prikazivanja Srbije kao nestabilne države. "Osporavanje izbornog… »

NATO zvaničnica: Pobeda Vučića dobra za stabilnost Srbije i regiona

Novi magazin 10.04.2017
Visoka američka zvaničnica u NATO Mišel Hauard ocenila je da bi ubedljiva pobeda premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima mogla da pomogne stabilizovanju Srbije. U intervjuu za Rojters, admiralka Hauard je izrazila i nadu da će se… »

Šef UNMIK-a: Pretnje brata Ramuša Haradinaja ozbiljno zabrinjavaju

Novi magazin 10.04.2017
Šef UNMIK-a Zahir Tanin ocenio je večeras da pretnja poslanika Dauta Haradinaja da na Kosovu neće biti Srba ako francuski sud odluči da njegovog brata i bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja izruči Srbiji, izaziva ozbiljnu zabrinutost. "Izjava… »

Vesić: Protesti politički organizovani

Novi magazin 10.04.2017
Gradski menadžer Beograda Goran Vasić izjavio je danas da su protesti građana u Beogradu i širom Srbije politički organizovani, istučiću da je Srbija slobodna i demokratska zemlja u kojoj svako ima pravo da izražava svoje mišljenje. "Jasno je da… »

Njujork tajms: Koncentracija Vučićeve moći loša za demokratiju u Srbiji

Novi magazin 10.04.2017
Uticajni američki list Njujork tajms (The New York Times) ocenio je da je ubedljiva pobeda premijera Aleksandra Vučiča na predsedničkim izborima Srbiju približila autokratiji i da Evropska unija ne sme zatvarati oči pred smanjivanjem slobode medija… »

Komersant: Glavno pitanje je ko je inicijator protesta

Novi magazin 10.04.2017
Srbiju su zahvatili najmasovniji protesti poslednjih godina zbog rezultata predsedničkih izbora, a glavno pitanje je ko je njihov organizator, piše danas moskovski dnevnik Komersant. List navodi da formalno demonstranti istupaju protiv rezultata… »

Fondacija Ćuruvija: Istina o ubistvu novinara decenijama na čekanju

Novi magazin 10.04.2017
Slavko Ćuruvija fondacija zatražila je danas, povodom 18. godina od ubistva vlasnika Dnevnog telegrafa i Evropljanina Slavka Ćuruvije, od nadležnih organa da dodatno ubrzaju postupanje u suđenju za to ubistvo, kao i da intenziviraju rad na rešavanju… »

Vučić: Neću dati ljudima bivšeg režima da uvedu diktaturu

Novi magazin 10.04.2017
Izabrani predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je suština onoga što čini "bivši režim" da se napravi atmosfera da se sve uruši. Kako je rekao, suština je da se delegitimišu sve institucije, da se sruši Srbija, te da uvedu… »

AOM: Ministarstvo izmenilo Pravilnik o sufinansiranju bez konsultacije sa udruženjima

Novi magazin 10.04.2017
Asocijacija onlajn medija (AOM) saopštila je danas da je "neprijatno iznenađena činjenicom" da je Ministarstvo kulture i informisanja odlučilo da "Pravilnik o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja"… »