Izvor: Politika arhiva vesti 10.04.2017

Vučić i Mekejn o regionalnom miru, saradnji i zajedničkim akcijama..

Politika 10.04.2017
Premijer Aleksandar Vučić danas je nakon susreta sa američkim senatorom Džonom Mekejnom rekao da su glavne teme njihovog razgovora bile održavanje regionalnog mira i stabilnosti, međusobni odnosi, učešće Srbije u mešovitim vojnim vežbama, kao i… »

Vlada odobrila sredstva za pomoć radnicima „Goše", štrajk se nastavlja

Politika 10.04.2017
Vlada Republike Srbije donela je danas Zaključak kojim se odobravaju sredstva za dodelu jednokratne pomoći u visini od po 60.000 dinara zaposlenima u privrednom društvu „Goša - Fabrika šinskih vozila i putničkih i specijalnih vagona” iz… »

Robertson kao dvostruki MVP NBA igrao u Beogradu

Politika 10.04.2017
Košarkaš čiji je rekord odolevao 55 godina, gostovao na Tašmajdanu s Ameriken ol starsom proleća 1964, u vreme dok je bio najbolji igrač i „ol star“ meča i čitave lige. Jedan od najboljih igrača u prvoj polovini veka NBA Oskar Robertson… »

Okupljanje u više kolona i podrška migrantima

Politika 10.04.2017
Na osmom protestu u Beogradu, učesnici su istakli nekoliko transparenata sa porukama kojima se ograđuju od političara koji podržavaju demonstracije. Oni su čak poimenično prozvali stranke čije su vlasti obeležile prethodne decenije, konstatujući… »

Za tri meseca otkriveno 1.207 falsifikovanih dinarskih novčanica

Politika 10.04.2017
U Srbiji je u prvom tromesečju ove godine otkriveno 1.207 komada falsifikovanih dinarskih novčanica, što je za 8,6 odsto manje nego u istom periodu prethodne godine, kada je otkriveno 1.320 komada, prema najnovijem izveštaju NBS. U nominalnom iznosu… »

Kljajević oslobođen optužbi, Živojinoviću četiri godine zatvora

Politika 10.04.2017
U drugom prvostepenom postupku sud utvrdio da nema dokaza za primanje mita i zloupotrebe položaja protiv bivšeg predsednika Trgovinskog suda. Sudsko veće Specijalnog suda u Beogradu je oslobodilo svih optužbi Gorana Kljajevića, bivšeg predsednika… »

Sahranjeni piloti Nenad Ćulibrk i Dejan Pandurović

Politika 10.04.2017
Sahrane potpukovnika Nenada Ćulibrka i kapetana Dejana Pandurovića, koji su stradali u petak u udesu aviona „Super galeb G-4“, održane su danas u Šapcu i Beogradu, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Od dvojice pilota oprostili su se članovi… »

Đoković: Voleo bih da jednog dana budem selektor Srbije

Politika 10.04.2017
Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da uživa igrajući Dejvis kup za državni tim i da mu se dopada ideja da jednog dana bude selektor. „Zašto da ne? Uživam kada provodim vreme sa ekipom, jednog dana kada završim igračku… »

Svetska banka: Tri odsto rasta, ohrabrujuća vest za Srbiju

Politika 10.04.2017
Glavni ekonomista Svetske banke za Srbiju Lazar Šestović kaže da je prognozirani privredni rast od tri odsto ohrabrujuća vest za Srbiju. „Mi smo nažalost imali nekoliko godina kada rast nije baš bio visok što se tiče Srbije, daleko od njenog… »

U južnoj Mitrovici napadnut mladić srpske nacionalnosti

Politika 10.04.2017
KOSOVSKA MITROVICA - Mladić srpske nacionalnosti B.Ž. (1989) povređen je kada ga je napala grupa Albanaca kod popularnog hipermarketa „ETC”, koji se nalazi u južnoj Mitrovici, u neposrednoj blizini istočnog mosta, prenosi portal KoŠev. On je u… »