Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 10.04.2017

Okupljanje u više kolona i podrška migrantima

Politika 10.04.2017
Na osmom protestu u Beogradu, učesnici su istakli nekoliko transparenata sa porukama kojima se ograđuju od političara koji podržavaju demonstracije. Oni su čak poimenično prozvali stranke čije su vlasti obeležile prethodne decenije, konstatujući… »

Preminuo akademik Vojislav Stanovčić

Politika 10.04.2017
Redovni član Srpske akademija nauka i umetnosti prof. dr Vojislav Stanovčić preminuo u Beogradu, u 87. godini, saopštila je danas SANU. Akademik Vojislav Stanovčić rođen je 2. jula 1930. godine u mestu Ubli, kod Herceg Novog. Diplomirao je na… »

Mekejn na vežbi srpskih, američkih i slovenačkih specijalaca

Politika 10.04.2017
Potpredsednik vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i senator SAD Džon Mekejn prisustvovali su u Beogradu zajedničkoj vežbi pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije, Američke komande za specijalne… »

Rijaliti u RIK-u

Politika 10.04.2017
Ponovljeno glasanje za izbor predsednika Srbije na osam biračkih mesta održava se u utorak, a pravo glasa ima 9.851 birač. Rezultati ovog izjašnjavanja ne mogu uticati na ukupan skor predsedničkih izbora, pa samim tim ni na ubedljivu pobedu… »

Albanci prete da će blokirati manastir Visoke Dečane

Politika 10.04.2017
Društvo istoričara „Ali Hadri” u Dečanima najavilo je blokadu prilaza manastiru Visoki Dečani ukoliko do 21. aprila kosovska vlada ne proglasi imovinu kompanija „Apiko” i „Ilirija” „posebnim nacionalnim blagom”. Imanje ta dva… »

Obnavlja se 11 mostova koji spajaju Srbiju i BiH

Politika 10.04.2017
Na jesen će biti otvoren novi most na Drini između Ljubovije i Bratunca. SREBRENICA - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je najavila danas da će u narednih godinu dana biti obnovljeno 11 mostova koji spajaju… »

Stvoren veštački embrion nalik stvarnom

Politika 10.04.2017
Naučnici u Velikoj Britaniji uspeli su da stvore strukturu veštačkog embriona miša nalik stvarnom koristeći 3D model i dva tipa matičnih ćelija, a njihovo otkriće trebalo bi da pomogne u razumevanju ranih stadijima u razvoju sisavaca. Ovaj rad je… »

Povratnici u Ljuboždu ponovo grade život iz temelja

Politika 10.04.2017
Nekoliko dana nakon što su se trinaestorica srpskih domaćina vratila u selo, Albanci iz okolnih naselja organizovali su jednočasovne demonstracije u Ljuboždu: svoje nekadašnje komšije nazivali su teroristima i okupatorima, poručujući im da se… »

Hraniteljske porodice su jedna velika familija

Politika 10.04.2017
Drugu godinu zaredom, Centar za porodični smeštaj i usvojenje organizovao je dan susreta braće i sestara koji odrastaju u različitim hraniteljskim porodicama. Sudbine hraniteljica Silvije Zaćirević (36) i Violete Abas (40) verovatno se nikada ne bi… »

Na besplatnu operaciju katarakte kod privatnika

Politika 10.04.2017
Upućivanje na operaciju katarakte sa ugradnjom intraokularnog sočiva u privatne ustanove o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) obavlja se na osnovu liste čekanja koje postoje za ovu intervenciju. To znači da RFZO poziva… »